CARSNEWS
NEW MODELS

To Volkswagen Τ1 της δεκαετίας του 1960 επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό

Μέχρι να δούμε τη νέα σύγχρονη αναβίωση του Τ1 (που θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα βασιστεί στο ID Buzz που το έχουμε δει αρκετά φορές ως πρωτότυπο) η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει μια ηλεκτρική εκδοχή αρχέτυπου μοντέλου. Μάλιστα, το σασί θα είναι το αυθεντικό μιας έκδοσης Samba του 1966 που είχε το αμάξωμα ενός μικρού λεωφορείου.

Πίσω από αυτό θα υπάρχουν αρκετές μετατροπές και αναβαθμίσεις που έχει αναλάβει το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της εταιρίας. Έτσι, η ανάρτηση θα αλλάξει εντελώς ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος επίπεδος χώρος για τις μπαταρίες. Για τις οποίες δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλά πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα πρόωσης του ηλεκτρικού Golf.

Μεγάλες αλλαγές με ρετρό καταβολές θα υπάρχουν στο εσωτερικό όπου θα υπάρχει ξύλινο πάτωμα και μια μεγάλη αναδιπλούμενη οροφή θυμίζοντας την εποχή του Woodstock. Παρά τις αναφορές στο παρελθόν θα υπάρχουν και μοντέρνα στοιχεία όπως ο LED πίνακας οργάνων, αλλά με το αυθεντικό Bulli σχεδιασμό, στον οποίο θα απεικονίζονται και οι σχέσεις του αυτόματου κιβωτίου.

Περισσότερα στοιχεία για αυτό το ενδιαφέρον πρότζεκτ θα έχουμε στις 25 Μαρτίου όταν η VW Επαγγελματικών θα το παρουσιάσει ως e-Bulli στην Techno Classica στο Essen της Γερμανίας. Εκτός και αν χτυπήσει και εκεί ο κορονοϊός

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Y

cars

«Καμπανάκι» της Greenpeace για τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό – Τι απαντά η Volkswagen

cars

Θεϊκή και προσιτή Bugatti με τον κινητήρα μπροστά

cars

Το Opel Corsa-e Rally σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης (video)

cars

Δοκιμάζουμε το Skoda Kodiaq RS των 239 ίππων και των 500 Nm ροπής

cars

GP Ιταλίας 2020: O Gasly ανέβασε τους Ιταλούς στους επτά ουρανούς

cars

Με δώδεκα κυλίνδρους και χωρίς παρμπρίζ η Aston Martin Speedster

cars

Η Tesla θέλει να παρέχει μπαταρίες σε ανταγωνιστές της

cars

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στα μεγάλα SUV

cars