CARSNEWS
NEW MODELS

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

Η αποκάλυψη της station wagon έκδοσης του μέχρι σήμερα γνωστού VW Arteon όπλισε το χέρι των σχεδιαστών της X-TOMI Design, o οποίο οραματίστηκαν και τη shooting brake εκδοχή του κορυφαίου, κατά πολλούς, τετράτροχου της γερμανικής φίρμας.

Παρατηρώντας, βέβαια, το ψηφιακό δημιούργημά τους, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το έκπτωτο VW Scirocco. Ένα μοντέλο που έχασε τη θέση του στην γκάμα της γερμανική φίρμας παρά το επιτυχές πέρασμά του από την ευρωπαϊκή αγορά την προηγούμενη δεκαετία.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η VW θα μπορούσε να επιστρέψει στην κατηγορία των coupe με μία κατασκευή που ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην πρακτικότητα ενός συμβατικού station wagon και στη γοητεία που εξασφαλίζει σε μια πρόταση η απουσία των πίσω θυρών.

Άλλωστε η αρχιτεκτονική του VW Arteon επιτρέπει τέτοιους είδους πειραματισμούς, την ίδια στιγμή που ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου θα μπορούσε να υποστηρίξει τον niche χαρακτήρα μιας τέτοιας έκδοσης.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί αν και η ίδια η VW θα θελήσει να επεκτείνει την γκάμα του Arteon σε μια εποχή που oτιδήποτε δεν ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των SUV διαθέτει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και καταξίωσης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Volkswagen Golf ξανά πρώτο στην Ευρώπη

cars

Το Genesis GV80 εντυπωσιάζει εντός και εκτός δρόμου

cars

Το νέο μικρό SUV της KIA έρχεται από την Ινδία

cars

Πότε έρχεται το ηλεκτροκίνητο Dacia των 11.000 ευρώ;

cars

Στα σκαριά και έκδοση AMG της Mercedes-Benz EQS

cars

Δοκιμάζουμε το Volvo XC40 με τον 1.5Τ κινητήρα βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο

cars

BMW Isetta V8: Ένα Hot Wheels σε πραγματικό μέγεθος

cars

Η Mercedes ετοιμάζει επίθεση με 32 νέα μοντέλα!

cars

Έρχονται τα ηλεκτρικά Volkswagen GTX!

cars