CARSNEWS
NEW MODELS

To VW Golf και το μέλλον (του)

Τον περασμένο Οκτώβριο, η όγδοη γενιά του Golf παρουσιάστηκε επίσημα στο Wolfsburg, τη φυσική έδρα της Volkswagen. Αυτήν τη φορά, δεν υπήρξαν οι θερμές αντιδράσεις και η εναγώνια προσμονή στον βαθμό που συνόδευαν το κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο στο παρελθόν.

Η μείωση πωλήσεών του, απόρροια αυτής στην κατηγορία γενικότερα, και η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου ID.3 ήδη έχουν γίνει αιτία να υπάρχει προβληματισμός στους ανθρώπους της εταιρείας για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον του Golf και όχι για το πώς θα διαμορφωθεί αυτό στο μέλλον. Πολλές σκέψεις φαίνεται να υπάρχουν, ωστόσο στο τμήμα Μάρκετινγκ της Volkswagen έχει εγκρίνει ήδη τη διαδικασία και το ποσό για την επανασχεδίαση του νέου μοντέλου η οποία αναμένεται το 2023.

Θα σταματήσει η παραγωγή του Golf σε «κάποια» χρόνια; Η απάντηση είναι αρνητική, προφανώς. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει αρχίσει να υπάρχει στη σκέψη κάποιων (έστω και για να απορριφθεί) καταγράφεται ιστορικά. Το Golf αποτελεί τον πυρήνα των πωλήσεων της Volkswagen και είναι αυτό που επέτρεψε στην εταιρεία να πουλά ακριβότερα όλα τα μοντέλα της, άρα να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Η φήμη και η ιστορία του Golf δεν επιτρέπουν αμφιβολίες και σίγουρα δεν μπορούν να διαγραφούν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1 GTR Long Tail

cars

Η Toyota εξελίσσει κυψέλες καυσίμου και για σκάφη

cars

Τα δικά της Airpods φτιάχνει η McLaren, σε συνεργασία με την Klipsch!

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

H Jeep ετοιμάζει τον αντίπαλο του Suzuki Jimny!

cars

Πώς να ΜΗΝ καταστρέψεις ένα διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο

cars

Οι δέκα καλύτεροι κινητήρες που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα

cars

Αυτό το Zenvo TSR-S έχει ζάντες από ανθρακονήματα

cars

Τα έβαψαν… μαύρα στη Mercedes

cars