CARSNEWS
MOTONEWS

Tom Cruise: Έπεσε 6 φορές στον γκρεμό με μοτοσυκλέτα για το Mission Impossible 7

Κώστα Γκαζή

Τα χρόνια περνούν, αλλά ο αειθαλής 60άρης adrenaline junkie Tom Cruise κάνει ολοένα και πιο επικίνδυνα stunt για τις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Το τελευταίο του κατόρθωμα αφορά στο πρώτο μέρος της επερχόμενης ταινίας της σειράς Mission Impossible, με τον Αμερικανό να πέφτει με μοτοσυκλέτα στον γκρεμό… έξι φορές την ίδια μέρα, για να προσγειωθεί κατόπιν με αλεξίπτωτο.

Θα μπορούσε να γυριστεί η σκηνή με τη χρήση ειδικών εφέ και τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή; Φυσικά. Θα μπορούσε να γυριστεί με τη βοήθεια επαγγελματία stunt rider; Εννοείται. Θα ήταν το ίδιο; Φυσικά και όχι. Μην παρεξηγηθούμε, δεν μιλάμε για το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη, αλλά για τη μανία που έχει ο Tom Cruise, με το να πρωταγωνιστεί ο ίδιος στις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του (είπατε κάτι για death wish), συνήθεια που του έχει αποφέρει αρκετούς τραυματισμούς στο παρελθόν, ενώ κάποιες φορές γλίτωσε παρά τρίχα τα χειρότερα. Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις Tom Cruise list of injuries και θα πάρετε μια εικόνα.

Για το τελευταίο του stunt για την ταινία Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, ο Cruise έπεσε από έναν γκρεμό με τη μοτοσυκλέτα του 6 φορές για να γυριστεί τέλεια η σκηνή, ενώ κάθε φορά προσγειωνόταν στη Γη με αλεξίπτωτο. Για την προετοιμασία της σκηνής έκανε περισσότερα από 13.000 άλματα σε πίστα ΜΧ με μοτοσυκλέτα, αλλά και 500 πτώσεις με αλεξίπτωτο.

Στο βίντεο της Paramount Pictures, με τίτλο “The Biggest Stunt in Cinema History” βλέπουμε την προετοιμασία και τα τελικά άλματα του Cruise, που ευτυχώς κατάφερε να βγει αλώβητος από τη νέα του περιπέτεια. Εδώ που τα λέμε όμως, και στα 85 του, τα ίδια θα κάνει…

Related Articles

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα

cars

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

cars

MV Agusta – Νέα επίσημη αντιπροσωπεία η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

cars

Ξάνθη: Ημεδαπός οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες, πιωμένος και έκρυβε πιστόλι κρότου

cars

Παρουσίαση ENEOS Max Performance: Μικρότερες τριβές, καλύτερη επιτάχυν

cars

Honda E-Clutch: Η νέα τεχνολογία της Honda στις μοτοσυκλέτες

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars

Νέος τιμοκατάλογος Aprilia 2024

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars