CARSNEWS
NEW MODELS

Toyota, η φίρμα με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο!

Στο BrandZ Top 100 Most Valuable Brands, που υπολογίζεται από την εταιρία ερευνών Kantar, η Toyota κατακτά για μία ακόμα φορά την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, σε ό,τι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Ιαπωνική εταιρία θεωρείται ότι αξίζει 28,39 δις δολάρια (25,28 δις ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία). Η αξιολόγηση αυτή προκύπτει από έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την πορεία και τα κεφάλαια των εταιριών, καθώς επίσης την τάση του κοινού, σε διεθνές επίπεδο.

Παρότι πρώτη στην κατηγορία των κατασκευαστών αυτοκινήτων, η Toyota κατέλαβε την 48η θέση στη γενική κατάταξη. Απόλυτα πρώτη έρχεται η Amazon, η αξία της οποίας ανέβηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 32%, στα 370,2 δις ευρώ. Δεύτερη ακολουθεί η Apple, στα 313,6 δις ευρώ, ενώ τρίτη έρχεται η Microsoft, που φέτος ξεπέρασε τη Google, με αξία 290,7 δις ευρώ. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Google και η Visa, με 288,1 και 166,3 δις ευρώ αντίστοιχα.

Επιστρέφοντας στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, στην πρώτη δεκάδα συναντάμε μόλις τρεις εταιρίες. Πέρα από την Toyota, έχουμε τη Mercedes-Benz, στη θέση 48 και τη BMW στη θέση 61. Μέχρι το 2018 στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας φιγουράριζαν επίσης οι Honda και Ford, αλλά όχι πια. Για την ακρίβεια, το 2020 αυτές καταλαμβάνουν την πέμπτη και έκτη θέση. Τη μεγάλη έκπληξη στον κλάδο πέτυχε η Tesla, που από το 2019 κατάφερε να περάσει τις προαναφερόμενες, καθώς και τη Nissan, κατακτώντας πλέον την τέταρτη θέση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota GR86: Η υπερτροφοδοτούμενη απάντηση ενός Ιάπωνα

cars

Φάκελος καύσιμα: Τι να προτιμώ, απλή ή super αμόλυβδη;

cars

Η κυρίαρχη στην Ευρώπη η VW

cars

Κλείνει η Α. Παπανδρέου, έξω από το The Mall Athens, στο Μαρούσι

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

cars

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota

cars

Τρικύλινδρο και με 261 ίππους το Toyota C-HR;

cars

Το 2020 οι πωλήσεις του Nissan GT-R50 by Italdesign

cars

Seat Mo: Μία νέα προσέγγιση οχημάτων πόλης (βίντεο)

cars