CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota: Η Tesla έχει την συνταγή για το μέλλον αλλά εμείς κουζίνα και σεφ!

Τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών δεν συνηθίζεται να απευθύνονται σε άλλες εταιρίες ονομαστικά, ιδίως όταν μιλάμε για μία ιαπωνική μάρκα που λειτουργεί και παρουσιάζει τον εαυτό της με διαφορετική φιλοσοφία. Αυτό ακριβώς έκανε ο Akio Toyoda όμως, που είδε την εταιρία του να χάνει την πρώτη θέση στην λίστα με τις πολυτιμότερες στον κόσμο από την Tesla τον περασμένο Ιούλιο. Για την ακρίβεια, η αξία της Tesla υπερβαίνει όχι μόνο αυτήν της Toyota, αλλά και των υπόλοιπων 6 ιαπωνικών εταιριών αθροιστικά.

Χάνουμε όσον αφορά στην αξία της μετοχής. Αλλά όταν μιλάμε για προϊόντα, έχουμε ένα πλήρες μενού που επιλέγεται από τους πελάτες.

Δήλωσε σχεδόν εκτός… χαρακτήρα ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota και πρόεδρος της, Akio Toyoda, για να συνεχίσει.

Η Tesla λέει ότι η συνταγή τους θα αποτελέσει το standard για το μέλλον αλλά αυτό που έχει η Toyota, είναι μία πραγματική κουζίνα και ένα πραγματικό σεφ.

Αυτά είναι που της έχουν χαρίσει την 2η θέση σε όγκο πωλήσεων με  την ιαπωνική εταιρία να πουλά περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα (το 2019) ενώ την ίδια στιγμή, η Tesla δεν καταφέρνει περισσότερα από 367.500 αυτοκίνητα. Αυτά και το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, η Toyota έχει χτίσει την φήμη της παράγοντας αξιόπιστα, προσιτά αυτοκίνητα και οι απαιτητικοί πελάτες της δύσκολα θα την αφήσουν – σύμφωνα με τον Toyoda.

Από την άλλη, η Toyota μπορεί να μάθει από τον αντίπαλο της. Μπορεί να επωφεληθεί από την μελέτη του επιχειρηματικού μοντέλου της Tesla, πώς κατάφερε να δημιουργεί κέρδος από τα ηλεκτρικά μοντέλα, τις ανανεώσεις λογισμικού και τα προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η Toyota υστερεί στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων εστιάζοντας στα υβριδικά που ξέρει πολύ καλά ενόσω περιμένει την τεχνολογία των μπαταριών να εξελιχθεί.

Δεν κάνουν κάτι στην πραγματικότητα, ο κόσμος απλά αγοράζει την συνταγή. Εμείς έχουμε την κουζίνα και τον σεφ και κάνουμε πραγματικό φαγητό.

Δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota που επαναλαμβάνω, δεν έχουμε συνηθίσει να επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον ανταγωνιστή. Η ουσία είναι το μέλλον θα δείξει αν έχει μεγαλύτερη αξία η συνταγή ή ο σεφ αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η Tesla έχει μπει σφήνα στο κατεστημένο και αυτό… ενοχλεί. Αν δεν ενοχλούσε, δεν θα διαβάζαμε τόσο τολμηρές δηλώσεις από έναν μετρημένο και συγκρατημένο Ιάπωνα, όπως είναι ο Akio Toyoda.

The post Toyota: Η Tesla έχει την συνταγή για το μέλλον αλλά εμείς κουζίνα και σεφ! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

cars

Βανδάλισαν το τελευταίο έργο του Banksy στο Λονδίνο

cars

Nέο Hyundai i30. Μία πρώτη γεύση

cars

Volvo: Αναλαμβάνει in-house την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων.

cars

Η Kia αποκαλύπτει το σοφιστικέ εσωτερικό του νέου Carnival!

cars

Ford. Πρώτη της Mustang Mach-E

cars

Aυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα. Η τελική δεκάδα

cars

Νέα Porsche 911 GT3. Με 510 ίππους και αγωνιστικά γονίδια.

cars