CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota – 5 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026!

Η Toyota πιστεύει ακράδαντα στην προσφορά διαφορετικών τεχνολογιών που θα καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες του αγοραστικού κοινού αλλά από την άλλη, δεν μπορεί να αγνοήσει την κατεύθυνση προς την οποία κινείται σχεδόν σύσσωμη η βιομηχανία αυτοκινήτου. Γι’ αυτό αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει 5 νέα, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες υπό την “bZ” υπομάρκα της στην Ευρώπη μέχρι το 2026. Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα που θα προστεθούν στην μονομελή… οικογένεια που σε αυτό το σημείο περιλαμβάνει αποκλειστικά το bZ4X.

Το πρώτο θα είναι, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Toyota Motor Europe, Matt Harrison, ένα μικρό το οποίο θα λανσαριστεί εντός του 2023. Για την ακρίβεια, ένα μικρό SUV όπως ακούγεται από πηγές κοντά στην εταιρία αλλά δεν επιβεβαιώνεται από την Toyota ακόμα. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά καθώς η ιαπωνική μάρκα έχει θέσει φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους για την αποδοχή της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της από το αγοραστικό κοινό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, το 10% των πωλήσεων της στην Ευρώπη θα προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 80% θα αφορά τα υβριδικά και plug-in υβριδικά. Μέχρι το 2030 δε, η Toyota υπολογίζει πως τα ηλεκτρικά θα αποτελούν το 50% των πωλήσεων της στην ήπειρο.

Το μόνο που αποκαλύπτει η εταιρία για τα υπόλοιπα 4 EVs είναι πως το μικρό SUV θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το bZ4X. Έπειτα, θα έρθει ένα μοντέλο που θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το bZ4X αλλά μάλλον θα πάρει τη μορφή ενός sedan ενώ το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο θα είναι και το μεγαλύτερο και δεν αποκλείεται να είναι ένα ολοκαίνουριο pickup. Τελευταίο θα προστεθεί στην γκάμα ένα μοντέλο που θα γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο μικρό SUV και το bZ4X και το συγκεκριμένο μάλλον θα είναι η έκδοση παραγωγής του bZ Compact SUV Concept. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι κανένα εξ αυτών των νέων ηλεκτρικών δεν θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική οδό το βράδυ της Κυριακής (21/04) προς αεροδρόμιο

Bury

Ο V12 της Pagani θα συνεχίσει μέχρι το 2026!

cars

Datsun 510: Ένα μοντέλο – ορόσημο για την μετέπειτα Nissan

cars

Νέο Fiat 500X Sport. Ήρθε και στη χώρα μας

cars

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

cars

Αυτή η Porsche πάει παντού και κοστίζει… πολλά!

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Χωρίς παράβολα τα αντίγραφα αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον «Daniel»

cars

Mitsubishi Space Star 1.2. Ικανότερο από αυτό που φαίνεται

cars