CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Corolla Cross Hydrogen Concept – Με την “καρδιά” της GR Corolla!

Πεπεισμένη από το γεγονός ότι ακόμα και στην εποχή του εξηλεκτρισμού δεν μία υπάρχει μία ιδανική λύση που αποτελεί την απάντηση για όλα τα ερωτήματα, η Toyota δεν ποντάρει τα πάντα στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες αλλά πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνολογίες. Μία εξ αυτών είναι το υδρογόνο, με την ιαπωνική εταιρία να εξελίσσει τόσο κυψέλες όσο και Μ.Ε.Κ. υδρογόνου παράλληλα με τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά συστήματα της. Ειδικά όσον αφορά στην μετατροπή μηχανών εσωτερικής καύσης ώστε να μπορούν να καταναλώσουν υδρογόνο, η Toyota έχει εξελίξει ήδη ένα πρωτότυπο Yaris και μία αγωνιστική Corolla αλλά τώρα στρέφει στην προσοχή της σε πιο… πρακτικά αμαξώματα, παρουσιάζοντας την Corolla Cross Hydrogen Concept.

Κάτω από το καπό της υδρογονοκίνητης Corolla Cross κρύβεται ο γνωστός από τα “GR” μοντέλα της Toyota, 1600άρης τρικύλινδρος κινητήρας ο οποίος εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του Super Taikyu πρωταθλήματος ώστε να παράγει 24% περισσότερη ισχύ και 33% περισσότερη ροπή σε σύγκριση με την εκδοχή του κινητήρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι προσφέρει περί τα 300 άλογα ενώ άξια αναφοράς είναι και το ότι η αυτονομία που προσφέρει η δεξαμενή υδρογόνου βελτιώθηκε κατά 30% περίπου αλλά και ότι ο χρόνος που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό μειώθηκε από τα 5 λεπτά περίπου, στα 90 δευτερόλεπτα! Αυτά τα νούμερα καθιστούν ξεκάθαρο τον λόγο για τον οποίο η Toyota ήθελε να δοκιμάσει την τεχνολογία σε ένα πρωτάθλημα αντοχής όπως το Super Taikyu – εξέλιξη και δοκιμές σε πραγματικές, απαιτητικές συνθήκες.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η Corolla Cross Hydrogen Concept. Χρησιμοποιώντας τον… αγωνιστικό τρικύλινδρο κινητήρα με την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού υδρογόνου σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στο packaging του συστήματος αποθήκευσης του καυσίμου σε ένα όχημα που μπορεί να μεταφέρει 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους, η Toyota έχει στα χέρια της ένα ακόμα εργαλείο και μία ακόμα απόδειξη ότι η προσαρμογή υπάρχουσας τεχνολογίας και η εκμετάλλευση επενδύσεων που έχουν ήδη γίνει μπορούν να οδηγήσουν σε προσιτές λύσεις για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Η εταιρία δηλώνει ότι είναι στο 40% του δρόμου για την εμπορευματοποίηση προϊόντων όπως η Corolla Cross Hydrogen Concept καθώς η τεχνολογία δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμη για τον δρόμο, αλλά συμπληρώνει πως “τρέχει” ένα πρόγραμμα αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες για το νέο πρωτότυπο της και σύντομα θα ξεκινήσει χειμερινές δοκιμές με αυτό στην βόρεια Ιαπωνία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα BMW 8 Series. Λίγες και μικρές αλλαγές.

cars

Δημοσκόπηση GPO: Λίγο πάνω από το 33% η Νέα Δημοκρατία – Στις 17,5 μονάδες η διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

Bury

Alfa Romeo. Λατρεύει το κόκκινο χρώμα

cars

Η Ford στο Goodwood festival – Πρεμιέρα για την Mustang GT3, Dark Horse

cars

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Αποκλείστηκε με δύο ήττες

Bury

ID.4. Με έμφαση και στη σχεδίαση

cars

Δεν έχεις πιει καφέ αν δεν προέρχεται από αυτή την καφετιέρα!

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα ειδικό Golf GTI για τα 45α γενέθλια του μοντέλου.

cars

Η Mercedes-Benz φρεσκάρει την G-Class.

cars