CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota C+pod. Προσωπική ηλεκτροκίνηση!

Από εκεί που δεν το περιμέναμε, μία κατηγορία αρχίσει να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας. Μία κατηγορία που δεν είναι καινούρια αλλά αποκτά νέα πνοή καθώς καλύπτει μία πολύ συγκεκριμένη και πολύ σύγχρονη ανάγκη με πολύ στοχευμένο τρόπο. Τέλος, μία κατηγορία που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε έναν εκπρόσωπο αλλά μέσα στο 2020, έχει αποκτήσει άλλους δύο στο “πρόσωπο” του Citroen Ami και τώρα, του Toyota C pod.

To C pod είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του “Ultra-Compact BEV” που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κατά την περσινή έκθεση του Τόκιο και αυτό που παρατηρούμε σε πρώτη φάση είναι ότι ελάχιστα πράγματα άλλαξαν από το 2019 μέχρι και σήμερα που λανσάρεται στην αγορά. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα προσωπικής, αστικής και περιαστικής μετακίνησης με μήκος που δεν υπερβαίνει τα 2.49 μέτρα (10 χιλιοστά μικρότερο από την πρώτη γενιά του Smart και 80 χιλιοστά μεγαλύτερο από το Citroen Ami), πλάτος 1.29 μέτρων και ύψος 1.55 μέτρων που χάρη στο πλαστικό αμάξωμα του, δεν ζυγίζει περισσότερα από 690 κιλά.

Αυτό σημαίνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας των 12.3 ίππων και 56 Nm ροπής που κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα δεν έχει δύσκολο έργο και μπορεί να επιταχύνει το λιλιπούτειο όχημα της Toyota έως και τα 60 km/h ενώ η μπαταρία των 9.06 kWh χαρίζει αυτονομία που μπορεί να αγγίξει τα 150 χιλιόμετρα. Για τον σκοπό που δημιουργήθηκε το C pod και για τις ανάγκες που σχεδιάστηκε να καλύπτει δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο αφού δύο άτομα και πιθανώς λίγες αποσκευές δεν έχουν πρόβλημα να χωρέσουν για να μετακινηθούν εντός ή πέριξ της πόλης. Το Toyota C pod λανσάρεται στην ιαπωνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 1.650.000 yen ή €13.000 περίπου με την τρέχουσα ισοτιμία ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα λανσαριστεί και σε άλλες αγορές πέραν της εγχώριας και πότε θα γίνει αυτό.

The post Toyota C pod. Προσωπική ηλεκτροκίνηση! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Opel Insignia facelift. Ανανεωμένο αισθητικά και τεχνολογικά.

cars

Suzuki – Έρχεται ηλεκτρικό Jimny και όχι μόνο!

cars

Ηλεκτρική “Turbo S” εναντίον αυθεντικής “Turbo S”. Ποια είναι η ταχύτερη;

cars

Citroën. Μετατρέπει τη Χάλκη σε έξυπνο και πράσινο νησί

cars

Ferrari SF90 Spider. Το “ανοιχτό” όνειρο…

cars

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

Το νέο Subaru BRZ μας δείχνει το πρόσωπο του.

cars

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Βράβευση με πολύ νόημα

cars

Η Opel αποχαιρετά τον “πατέρα” του Calibra και του GT, Erhard Schnell.

cars