CARSNEWS
NEW MODELS

Toyota GR86: Η υπερτροφοδοτούμενη απάντηση ενός Ιάπωνα

Πριν ακόμα κάτσει η σκόνη από την επίσημη πρεμιέρα του εντυπωσιακού Toyota GR Yaris των 261 ίππων, η ιαπωνική φίρμα επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή τις πληροφορίες που διαρρέουν για το αυτοκίνητο που πρόκειται να αντικαταστήσει το σημερινό GT86.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, η επόμενη γενιά του ιαπωνικού coupe θα φέρει τα διακριτικά GR, ακολουθώντας τα πρόσφατα παραδείγματα της Supra και του Yaris, ωστόσο τη μεγάλη διαφορά θα κάνει ο κινητήρας του.

Οι Ιάπωνες πρόκειται να εμείνουν στη λύση ενός επίπεδου κινητήριου συνόλου, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, ωστόσο, ο κυβισμός του τετρακύλινδρου boxer πρόκειται να αυξηθεί ενώ στις προδιαγραφές του θα προστεθεί και ένας υπερσυμπιεστής καυσαερίων.

Ουσιαστικά η Toyota θα αξιοποιήσει των boxer κινητήρα των 2,4 λίτρων που διαθέτει ήδη στο οπλοστάσιό της, ο οποίος και θα δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός sportscar.

H ισχύς του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 260 και 300 ίππων, ισχύς αρκετή για να υποστηρίξει τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου και να απαντήσει σε όσους δικαίως ή αδίκως θεωρούσαν τους 205 ίππους του σημερινού GT86 λίγους.   

Το λανσάρισμα του υπερτροφοδοτούμενου Toyota GR86 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά, ενώ όπως και στην περίπτωση του GT86 η εξέλιξή του θα γίνει με τη συνεργασία της Subaru.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι ήχο παράγει η καρδιά του Koenigsegg Jesko; [vid]

cars

Προσωρινό “λουκέτο” και στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

cars

Ανατρέπει τα δεδομένα: Η «ιδέα» του Ecclestone που θα μπορούσε να «σώσει» τη φετινή σεζόν στη Formula 1

cars

10 λόγοι που πρέπει να χαλαρώσουμε με το αυτοκίνητο του Ερντογάν

cars

Προς υπογραφή συμφωνίας PSA και FCA

cars

Νέο Volvo XC90 με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

cars

Επίσημο: Το νέο Kia Sorento είναι και υβριδικό!

cars

2021 VW Golf GTI: Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρύλου των hot-hatches!

cars

Βιομηχανικό πάρκο ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Μακεδονία

cars