CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Land Cruiser. Ανανεωμένο και με καινούριο πετρελαιοκινητήρα

Το αυτοκίνητο που είναι συνώνυμο της επιβίωσης στα πλέον δυσπρόσιτα μέρη του πλανήτη είναι χωρίς αμφιβολία το Land Cruiser της Toyota. Βεβαίως με το πέρασμα των χρόνων εκπολιτίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά ποτέ δεν έχασε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Τώρα ήρθε η ώρα για μία, μικρή είναι η αλήθεια, αισθητική ανανέωση, λιγότερο στην εμφάνιση και περισσότερο στη τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται το μεγάλο Ιαπωνικό εκτός δρόμου όχημα.

Ξεκινώντας από τα ηλεκτρονικά του συστήματα το ανανεωμένο Land Cruiser, είναι εφοδιασμένο με σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control και Pre-Collision System (PCS), το οποίο είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ποδηλάτες, καθώς και πεζούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης διαθέτει ένα νέο σύστημα infotainment, με multi-touch οθόνη ταχύτερης ανταπόκρισης, με αυξημένες δυνατότητες διασύνδεσης και σημαντικές αναβαθμίσεις.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη, η σημαντικότερη αλλαγή εντοπίζεται στον νέο πετρελαιοκινητήρα των 2.8 λίτρων με απόδοση 204 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος επιτρέπει στο όχημα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Έχει μέση κατανάλωση 7 λίτρα/100 χλμ και 192 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

The post Toyota Land Cruiser. Ανανεωμένο και με καινούριο πετρελαιοκινητήρα first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Η ηλεκτροκίνηση αντιμετωπίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση

cars

Ανανέωση και για την Ferrari 488 Challenge.

cars

Στις 23 Φεβρουαρίου και η νέα Mercedes-Benz C-Class.

cars

Η Mercedes S-Class αποκαλύπτει μία ριζικά διαφορετική καμπίνα!

cars

Kona Electric. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars

Κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης της Ford

cars

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο

cars

Σε ΦΕΚ η απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

cars