CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Raize. Nέο SUV από την Toyota

Mετά τα Land Cruiser, Rav4 και CH-R η Toyota αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ακόμη SUV το οποίο ωστόσο, αρχικά τουλάχιστον, θα προορίζεται μόνο για τις αγορές της Ασίας.

Το Raize, όπως είναι το όνομά του, είναι βασισμένο στη πλατφόρμα DNGA της Ιαπωνικής μάρκας η οποία επί της ουσίας είναι η χαμηλού κόστους έκδοση της TNGA. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, το μήκος του αγγίζει τα 3,995 μέτρα, το πλάτος τα 1,620, το ύψος τα 1,695 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται  στα 2,525 μέτρα.

Το Raize είναι μικρότερο από το CH-R από το οποίο μάλιστα δανείζεται και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία όπως οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό όπως φαίνεται έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευρυχωρία, ενώ υπάρχουν και αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι αυξάνοντας έτσι την πρακτικότητα του, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 369 λίτρα.

Μηχανικά, θα εξοπλίζεται με έναν 1.000άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 98 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). H κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο και ως τετρακίνητο.

Related Articles

Αυλαία με λίγες συμμετοχές και ακόμα λιγότερους θεατές για το 42ο Ράλι Παλάδιο

cars

Ο Loeb στην Dacia

cars

Διαθέσιμη και με μηχανικό κιβώτιο η Porsche 911!

cars

Cupra Formentor. Το πρώτο μοντέλο 100% Cupra!

cars

Εκστρατεία από την ΤτΕ για ασφαλείς πληρωμές – «Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις»

cars

Audi: Πρόοδος δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ταχύτητα.

cars

H Ζόζεφιν έβαλε τέλος στις φήμες περί κρίσης της σχέσης της με τον Νίνο με μια φωτογραφία και μια καρδιά

cars

Cupra Born. Το πρώτο ηλεκτρικό της, με έντονα σπορ διάθεση!

cars

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars