CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Supra GT4. Έτοιμη για το 2020 με 430 ίππους!

Όταν η Toyota παρουσίαζε την Supra GT4 σε μορφή πρωτοτύπου τον Μάρτιο που μας πέρασε, το μέλλον του ήταν ήδη αποφασισμένο. Τώρα βλέπουμε αυτό το μέλλον να παίρνει μορφή με την ιαπωνική εταιρία να αφαιρεί τον χαρακτηρισμό “Concept” από το όνομα του νέου της αγωνιστικού και να το λανσάρει στην αγορά έναντι €175.000 άνευ φόρων και λοιπών εξόδων.

Καθώς η GT4 κατηγορία βασίζεται στα μοντέλα παραγωγής των εταιριών, η αντίστοιχη Supra διατηρεί τόσο το γενικό σχήμα όσο και τα μηχανικά του αυτοκινήτου που ήδη προσφέρεται στο κοινό. Φυσικά υπάρχει το αγωνιστικό bodykit με πρωταγωνιστές το εμπρός splitter και την πίσω αεροτομή που φροντίζει να παράγει την απαραίτητη downforce και κάποιες αναβαθμίσεις/τροποποιήσεις στα περιφερειακά της Supra ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις ενός αγώνα, αλλά αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι επί της ουσίας το μοντέλο που μπορείς να αγοράσεις στις εκθέσεις της Toyota.

Ο κινητήρας για παράδειγμα, είναι ο ίδιος turbo εξακύλινδρος εν σειρά με χωρητικότητα 3,0 λίτρων αλλά η απόδοση του έχει αυξηθεί στα 430 άλογα και 650 Nm ροπής ενώ για την αναπνοή του και το αγωνιστικό soundtrack φροντίζει η εξάτμιση της Akrapovic. Η ισχύς περνά στην άσφαλτο από τους τροχούς του πίσω άξονα φυσικά, μέσω ενός 7-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ενώ όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, η Supra GT4 διαθέτει αγωνιστικού-spec σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ABS. Κατά τα άλλα, στην ανάρτηση βρίσκουμε νέα αμορτισέρ της KW, το σύστημα πέδησης προέρχεται από την Brembo και αποτελείται από 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός  και 4-πίστονες πίσω και οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, είναι της OZ. Αξίζει να αναφέρουμε δε ότι η Supra GT4 ζυγίζει 1.350 κιλά ή αν προτιμάς, περί τα 150-160 κιλά λιγότερο σε σύγκριση με την “πολιτική”.

Related Articles

Ξεκινάει ο  Le Tour De France 2020. Κάλιο αργά παρά ..ποτέ!

cars

Volkswagen. Αποκάλυψε τα ID.4 και ID.3 παραγωγής

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars

Το SSC Tuatara επιταχύνει σαν τρελό από τα 96 στα 193 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα!

cars

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Γιορτάζει την ταχύτητα!

cars

Porsche 718 Cayman και Boxster GTS 4.0. Άτιμη ατμόσφαιρα…

cars

Η VW κατοχύρωσε τρία νέα ονόματα: T-Sport, T-Go και T-Coupe!

cars

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου

cars

MAZDA CX-30. Ήρθε και στη χώρα μας

cars