CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Supra Sport Top. Αναπολώντας το παρελθόν.

Ήδη από την δεκαετία του ’80 η θρυλική Toyota Supra ήταν διαθέσιμη και ως targa. Ένα στιλ αμαξώματος ανάμεσα στο cabrio και το coupe το οποίο κατά τη γνώμη του γράφοντος, πρέπει να επιστρέψει. Όχι μόνο κατά τη γνώμη του γράφοντος απ’ ότι φαίνεται, αλλά και από τα πεπραγμένα της ίδιας της Toyota η οποία για την φετινή, αμιγώς ψηφιακή SEMA, δημιούργησε την Supra Sport Top. Ένα πρωτότυπο, το οποίο αν κρίνουμε από την μοίρα του FT 86 concept από το μακρινό 2013, δεν προορίζεται για παραγωγή, ούτε καν περιορισμένη, αλλά θα παραμείνει στην μνήμη μας ως μία εντυπωσιακή και νοσταλγική δημιουργία.

Όπως φαντάζεσαι, όλα ξεκίνησαν με μία απολύτως εργοστασιακή GR Supra και ένα πριόνι. Οι μηχανικοί του KC’s Paint Shop με το οποίο συνεργάστηκε η Toyota για την Supra Sport Top αφαίρεσαν το πάνω μέρος της οροφής αφήνοντας αναλλοίωτο το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος για να χαρίσουν αυτό το look στο ιαπωνικό coupe, που μοιάζει σαν να βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Το… κενό που άφησε η αφαίρεση της οροφής, γεμίζουν δύο 3D-printed, συνθετικά πάνελ τα οποίο ακολουθούν τις καμπύλες του αμαξώματος αλλά οι τροποποιήσεις που έγιναν στο concept είναι κάτι παραπάνω από επιφανειακές. Από τον χώρο του κινητήρα μέχρι το πίσω μέρος, οι μηχανικοί τοποθέτησαν ενισχύσεις ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στο αμάξωμα ώστε να μην χαθεί ούτε το παραμικρό από την στρεπτική ακαμψία της Supra ακόμα και χωρίς την οροφή της.

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσεις δε, ότι το αμάξωμα κοσμεί ένα εντελώς custom bodykit που αυξάνει την… οπτική ένταση καταλήγοντας σε μία μεγάλη, ρετρό αεροτομή ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα νέα πίσω φανάρια, την κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών και τα φρένα της Brembo που δηλώνουν το παρόν μέσα από τις μαύρες HRE. Όπως είπαμε όμως, η Supra Sport Top δημιουργήθηκε για να προκαλέσει αίσθηση και τίποτα παραπάνω από αυτό. Δεν υπάρχουν σχέδια για να περάσει στην παραγωγή, ούτε έτσι όπως την βλέπεις ούτε σε πιο… γήινη μορφή χωρίς τα διάφορα bolt-ons, οπότε μην ψάχνεις το υπόλοιπο του τραπεζικού σου λογαριασμού και μην την συμπεριλάβεις στο γράμμα σου στον Άϊ Βασίλη.

The post Toyota Supra Sport Top. Αναπολώντας το παρελθόν. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ταμείο Ανάκαμψης: Τι πρέπει να γίνει για να μην χαθούν 3,3 δισ. ευρώ

cars

Γαλλία: Επτά αγνοούμενοι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

cars

Η Mercedes έχασε την διαμάχη με την Nokia και οι επιπτώσεις ίσως είναι δραματικές!

cars

Nissan. Με  περισσότερο ενθουσιασμό στους αγώνες της Formula E, έως το 2026

cars

Volvo XC40 Recharge. Το πρώτο από πολλά!

cars

Volvo. Επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση

cars

Nissan Navara N-Guard. Με νέα εικόνα

cars

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet. Μία ωδή στην χλιδή!

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars