CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Yaris Cross Adventure. Ακόμα πιο περιπετειώδες.

Το Toyota Yaris Cross παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο και είναι ότι πιο “καυτό” έχει στην γκάμα της η ιαπωνική εταιρία. Ότι πιο καυτό περιμένει η αγορά από την Toyota. Ένα μικρό crossover που εκτός από το όνομα, μοιράζεται και το ίδιο μεταξόνιο με το Yaris αλλά έχει 24 εκατοστά επιπλέον στο μήκος, 30 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, 90 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος και 20 χιλιοστά μεγαλύτερο πλάτος. Φυσικά, ίδια είναι και η σύγχρονη πλατφόρμα (βλ. TNGA-B) που χρησιμοποιείται ως βάση για να δημιουργηθεί ένα μοντέλο με διαφορετικό αμάξωμα αλλά και διαφορετικό χαρακτήρα από το μικρό hatchback της Toyota.

Χαρακτήρας ο οποίος υπερτονίζεται με τη νέα, “Adventure” έκδοση που έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια του Yaris Cross. Μία έκδοση που εξοπλίζεται με περισσότερα προστατευτικά τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, ράγες οροφής και νέες ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών σε σκούρο γκρι φινίρισμα. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιορίζονται στα piano black διακοσμητικά, τον μαύρο ουρανό και τις επενδύσεις από τεχνητό δέρμα. Για τους πρώτους 12 μήνες που θα είναι διαθέσιμο το Yaris Cross Adventure θα είναι διαθέσιμη και η “Premiere Edition” με αποκλειστικές ζάντες, δερμάτινες επενδύσεις και πλουσιότερο standard εξοπλισμό που περιλαμβάνει διάφορες διχρωμίες, head-up display κ.ά.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή και το Yaris Cross Adventure κινείται χάρη σε ένα υβριδικό σύνολο στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ένας 1500άρης βενζινοκινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson παράγοντας σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα 116 ίππους. Οι εκπομπές ρύπων θα κυμαίνονται στην περιοχή των 100 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο ενώ αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως το Yaris Cross είναι το μοναδικό compact, υβριδικό SUV που προσφέρει ένα “έξυπνο” σύστημα τετρακίνησης (AWD-i). Οι εκπομπές ρύπων μπορεί να αυξάνονται λίγο αλλά το μικρό της Toyota χαρίζει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αυξάνοντας την πρόσφυση εμπλέκοντας και τους πίσω τροχούς όταν το απαιτεί η περίσταση. Σύμφωνα με την Toyota, οι κρατήσεις για το Yaris Cross Adventure ανοίγουν στις αρχές του δεύτερου τριμήνου με τις πωλήσεις να ξεκινούν επίσημα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

The post Toyota Yaris Cross Adventure. Ακόμα πιο περιπετειώδες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκό στο Top10 της Euroleague με Σλούκα-Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι

cars

Προσπάθησε να βγάλει selfie και έπεσε στον φωταγωγό ο 15χρονος Γιάννης στην Αλεξανδρούπολη

cars

Διέρρευσε το νέο Ford EcoSport Active.

cars

Τουλάχιστον 60 νεκροί στο Αφγανιστάν σε τρεις εβδομάδες λόγω κακοκαιρίας

cars

Βορίδης: Το καθήκον υπερασπίσεως της εδαφικής ακεραιότητας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο

cars

Ducati Video Chat. Πρωτοπορεί

cars

H Mercedes-Benz 450 SEL 6,9 είναι μία πολύ κομψή 45άρα…

cars

Kawasaki. Οι νέες της προτάσεις για το 2021 στη κατηγορία των 125 κυβικών

cars

Audi-  παρέδωσε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2022

cars