CARSNEWS
NEW MODELS

Ventilators και από τους υποκατασκευαστές της General Motors

Αυτή τη φορά είναι η σειρά για τις εταιρίες που συνεργάζονται με τη GM, να ανακοινώσουν ότι αφήνουν κατά μέρος τη βασική λειτουργία τους -την κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων- για να ριχτούν στη μάχη του Κορωνοϊού. Με βάση την κάλυψη των αναγκών που προβλέπεται να υπάρξουν, ο αρχικός στόχος είναι η κατασκευή 200.000 ventilators για αναπνευστικές συσκευές των νοσοκομείων.

Ενδεικτική είναι η επιλογή της Meridian Lightweight Technologies Holdings, η οποία επέλεξε να παρασκευάσει έξι διαφορετικά μέρη υπερσυμπιεστή, κατασκευασμένα από μαγνήσιο. Παρότι, δε, ο εξοπλισμός της εταιρίας δεν ήταν ο κατάλληλος για την κατασκευή τόσο μικρών κομματιών, μέσω της GM ήρθε σε επαφή με τις εταιρίες Twin City Die Castings Inc. και Myotec ώστε να φέρει το έργο εις πέρας. «Συνεργαζόμαστε ως βιομηχανία», είναι η χαρακτηριστική δήλωση των στελεχών. «Συνήθως (οι Meridian, Twin City και Myotek) ανταγωνίζονται, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είμαστε ανταγωνιστές».

Αυτοί οι 200.000 αναπνευστήρες αναμένεται να διπλασιάσουν μεν τον συνολικό αριθμό στις ΗΠΑ, θα λύσουν όμως μόνο εν μέρει το πρόβλημα. Η Society of Critical Care Medicine αναμένει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα νοσήσουν περίπου 960.000 ασθενείς, νούμερο υπερδιπλάσιο των 200 200.000 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι. Εδώ έρχονται και άλλες εταιρίες, όπως η Ford και η Tesla, να ενισχύσουν και αυτές από την πλευρά τους την όλη προσπάθεια. Ενδεικτική μάλιστα είναι η ανοικτή έκκληση, μέσω twitter, του προέδρου Donald Trump, στις 22 Μαρτίου, προς όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, να βάλουν τα δυνατά τους, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ford, General Motors and Tesla are being given the go ahead to make ventilators and other metal products, FAST! @fema Go for it auto execs, lets see how good you are? @RepMarkMeadows@GOPLeader@senatemajldr

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 22, 2020

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Το Αudi RS6 Avant ABT των 740 ίππων σε ένα αφοπλιστικό video

cars

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου

cars

H Bugatti δοκιμάζει τη θηριώδη Chiron Pur Sport των €3 εκατομμυρίων στην πίστα

cars

Nέο “baby” SUV για την Jeep;

cars

Απίστευτο ατύχημα μπροστά στην κάμερα σε διάβαση τρένου (Video)

cars

SEAT: Από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων

cars

Νέο σημείο πώλησης Mazda στη Λαμία

cars

H Ford αποκτά το δικό της offroad animal

cars