CARSNEWS
NEW MODELS

Voge 900DS Concept

Με την παρουσίαση του 900DS, η Voge εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των «premium» On/Off μοτοσυκλετών. Ξεκινώντας με το πρώτο δυνατό χαρτί, συναντάμε τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα που παράγει η Loncin για λογαριασμό της BMW. Για την ακρίβεια, ο εν λόγω κινητήρας των 895 κ.εκ. είναι ίδιος με του F 900 R/XR (!), με την ισχύ να φτάνει τους 96,5 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 91 Nm. Δεύτερο -εντός κινητήρα- δυνατό χαρτί, είναι το αμφίδρομο quickshifter που δίνει το παρών στο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Μιας και είπαμε για κιβώτιο, βάλτε στη λίστα και το συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

Το μεγάλο καλάθι του 900DS συνεχίζεται και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, αφού είναι εξοπλισμένο με ride by wire γκάζι, κάτι που επιτρέπει την προσαρμόσιμη απόκριση του γκαζιού με βάση το Riding Mode. Ακόμα, παρόντα είναι το Traction Control και το δικάναλο ABS, αμφότερα με δυνατότητα απενεργοποίησης (του πίσω τροχού για το ABS), εξασφαλίζοντας ασφάλεια στο δρόμο και πιο «ελεύθερο» παιχνίδι στο χώμα. Μιας και είμαστε στα ηλεκτρονικά, ας δούμε και εκείνα που φέρνουν τον πιο «premium» που προείπαμε χαρακτήρα, όπως η μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT στη θέση του πολυοργάνου που πληροφορεί τον αναβάτη μέχρι και για τη μέγιστη γωνία κλίσης.

Παρούσα είναι και η συνδεσιμότητα με το smartphone για τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων και πλοήγησης, με ενδείξεις που προβάλλονται απευθείας στην οθόνη του 900DS. Άπαντες οι φωτισμοί είναι Led ενώ από τα «ρεύματα» δε λείπουν οι υποδοχές φόρτισης 12V και USB. Στην πρωτότυπη έκδοση δε, υπάρχουν και προβολείς ομίχλης, κεντρικό σταντ, cruise control, θερμαινόμενα γκριπ και επίσης θερμαινόμενη σέλα!

Η εικόνα του 900DS άνετα θα έλεγε κανείς πως έχει πάρει αρκετά από τα «Βαυαρικά» γονίδια του κινητήρα, έχοντας όγκους και γραμμές που φέρνουν στα μεσαία μέλη της γνωστής οικογενείας των GS. Μπροστά έχουμε ένα ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, ενώ στη μέση το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων προστάζει για αποστάσεις με τους ακτινωτούς, tubeless τροχούς με τα Michelin Anakee III ( 90 / 90-21 “μπροστά και 150 / 70-17” πίσω) να έρχονται για να κάνουν τα χωμάτινα χιλιόμετρα σχετικά απροβλημάτιστα. Σχετικά, ίσως γιατί το βάρος στα 220 «στεγνά» κιλά αποτελέσει σημείο προβληματισμού για τα πιο «rally» τερέν. Στο πρωτότυπο υπάρχει μέχρι και αμορτισέρ τιμονιού ενώ τέλος στα του εξοπλισμού, οι δαγκάνες των φρένων έχουν την υπογραφή της Brembo.

Εν κατακλείδι, το 900DS μοιάζει περισσότερο με ένα πρωτότυπο προπαραγωγής παρά με κάποιο concept του «θα». Από τις λεπτομέρειες μέχρι και το βασικό εξοπλισμό της τριβάλιτσης εκθεσιακής μοτοσυκλέτας, βλέπουμε ένα μοντέλο που θα μπορούσε άνετα να είναι στους δρόμους την επόμενη χρονιά. Ίδωμεν!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη

cars

Ένα Nissan Navara με 1.000 άλογα και μοτέρ από GT-R!

cars

Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)

cars

Opel Kadett Impuls I: 30 χρόνια πριν από το ηλεκτρικό Corsa!

cars

Αυτά είναι τα σημεία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνεις

cars

H Ford Mustang Cobra Jet 1400 βάζει φωτιά στην άσφαλτο (video)

cars

Στην Ελλάδα η απόλυτη καυτή έκδοση του Defender

cars

Η Ferrari τα βάζει με φιλανθρωπική οργάνωση για ένα όνομα

cars

Αυτή η αγωνιστική Porsche 935 είναι εντελώς αθόρυβη (video)

cars