CARSNEWS
NEW MODELS

Volkswagen: θετικά τα μηνύματα από την Κίνα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από εκπρόσωπο της Volkswagen, η γερμανική εταιρεία διαπιστώνει ουσιαστικά βήματα βελτίωσης στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου και αναμένει τετραπλάσιες πωλήσεις καινούργιων οχημάτων εντός του Μαρτίου, συγκριτικά με αυτές του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τον Μάρτιο θα πουληθούν περίπου 1.000.000 αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά έναντι των 250.000 του προηγούμενου μήνα.

Ο κ. Stephan Wöllenstein (φωτογραφία), Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι χειρότερες παρενέργειες από την κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχουν περάσει σε δύο με τρεις μήνες. Υπάρχουν όλο και περισσότερα σημάδια ότι η βιομηχανία ανακάμπτει. Ως το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει στα τέλη του περασμένου χρόνου. Η ελπίδα επιστρέφει στην κινεζική αγορά».

Ο κ. Wöllenstein δήλωσε ότι –προς το παρόν– η ζήτηση για τα μοντέλα της Volkswagen παραμένει περιορισμένη αλλά προετοιμάζονται για την αύξηση της παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια που η εταιρεία διαθέτει στην Κίνα. Για το 2020, αναμένει μια μείωση των πωλήσεών της εκεί που θα κυμανθεί μεταξύ 3%-15% σε σχέση με πέρυσι, αλλά τόνισε ότι εφέτος θα επενδυθούν περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ στην ασιατική χώρα και το 40% αυτών θα προορίζεται για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ο στόχος του γερμανικού Ομίλου είναι να πουλά 1.500.000 τέτοια αυτοκίνητα από το 2025 και έπειτα στην εγχώρια αγορά. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Honda δίνει “δεύτερη ζωή” στις μπαταρίες των ηλεκτρικών και υβριδικών (Video)

cars

Σε καραντίνα υπάλληλοι της Ford, λόγω Κορονοϊού!

cars

Η Tesla εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο van

cars

Οι πρωτοβουλίες της Ford για την προστασία του κλίματος

cars

Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ μια “γυναικεία” Ferrari

cars

“Δεν είναι αυτός που φαντάζεστε” λέει για τον M. Schumacher Ιταλός νευροχειρουργός

cars

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ

cars

Τoyota Copen GR Sport: Ένα χαριτωμένο μικρό roadster με σπορ διαθέσεις

cars

H αεροδυναμική της Lamborghini Huracan EVO RWD (βίντεο)

cars