CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen: Ξεχνάει την Τουρκία, επενδύει στην Σλοβακία.

Το σίριαλ σχετικά με ένα νέο εργοστάσιο που σκόπευε να κατασκευάσει η Volkswagen φαίνεται πως έχει άδοξο φινάλε καθώς η γερμανική εταιρία φαίνεται πως εγκαταλείπει τα όποια πλάνα είχε να επενδύσει στην Τουρκία με μία νέα κατασκευαστική μονάδα και αντ’ αυτού, επενδύει στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της, στην Bratislava της Σλοβακίας.

Ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι η πανδημία που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη, ανάγκασε την εταιρία να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της και να αλλάξει τα πλάνα της καθώς εν τέλει, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται ένα επιπλέον εργοστάσιο. Αυτό που χρειάζεται, είναι μία νέα γραμμή παραγωγής και ένα νέο φανοποιίο στην μονάδα της στην Bratislava, όπου παράγονται τα περισσότερα από τα premium SUV της. Το Volkswagen Touareg, το Audi Q7, το Audi Q8 και η Porsche Cayenne, όλα κατασκευάζονται στην πόλη της Σλοβακίας μαζί με τα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii, καθώς και το αμάξωμα της Bentley Bentayga πριν σταλεί στην Αγγλία για συναρμολόγηση.

Αρχικά, το πλάνο περιελάμβανε την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου εργοστασίου στην Τουρκία, όπου θα παράγονταν τα νέα VW Passat και Skoda Superb από το 2022. Η νέα μονάδα θα επέτρεπε και την ευκολότερη διείσδυση της Volkswagen στην αγορά της Τουρκίας αλλά τα δύο μοντέλα θα συναρμολογούνται τελικά στην Bratislava και η γερμανική μάρκα θα πρέπει να βρει άλλον τρόπο να γίνει πιο ανταγωνιστική στην συγκεκριμένη αγορά.

The post Volkswagen: Ξεχνάει την Τουρκία, επενδύει στην Σλοβακία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα BMW Σειρά 7: Με αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3

cars

Χειροπέδες σε 5 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Αυλώνα

Bury

Formula 1: Η McLaren «τερμάτισε» τα pit stop – Έκανε την ταχύτερη αλλαγή όλων των εποχών

cars

Hyundai Elantra N Line. Με σπορ πινελιές και 201 ίππους!

cars

Νέο Nissan Juke. Ρηξικέλευθο και πάλι

cars

Skoda Octavia RS iV. Το επόμενο “Rally Sport” κεφάλαιο θα είναι υβριδικό!

cars

Διαθέσιμη από το Νοέμβριο η Νέα BMW iX1 eDrive 20

cars

Προειδοποίηση από την Τεχεράνη: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής»

Bury

Θρήνος στα motorsports. “Έφυγε” ο 22χρονος Antoine Hubert σε αγώνα F2.

cars