CARSNEWS
NEW MODELS

Volkswagen: Σε μία αμιγώς ηλεκτρική αγορά το Golf δεν έχει θέση!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε Αγγλικό περιοδικό ο Jurgen Stackmann, επί κεφαλής πωλήσεων και Marketing της εταιρίας. Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε, εάν το Golf θα έχει κάποιο μέλλον ανάμεσα στην αμιγώς ηλεκτρική οικογένεια των μοντέλων ID, η λακωνική του απάντηση ήταν «Πιθανά όχι».

Ειδικά για την Αγγλία, αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται στο να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με συμβατικής τεχνολογίας κινητήρες. Το πότε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ίσως όμως αυτό να γίνει το 2030. Αντίστοιχα και άλλες ευρωπαϊκές αγορές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, σε βάθος χρόνου.

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να συμπληρώσει ότι ένα μοντέλο όπως το Golf έχει αρκετή ζωή ακόμα. Η όγδοη γενιά του μόλις κυκλοφόρησε, ενώ είναι δεδομένο ότι το αυτοκίνητο θα περάσει και στην ένατη γενιά. Το μέλλον του για περισσότερα από 10 χρόνια είναι εξασφαλισμένο. Και στα πλεονεκτήματά του μπορεί κανείς να προσθέσει το επίπεδο της τεχνολογίας που κρύβει, καθώς και τις υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Παρόλα αυτά, ένα όχημα που έχει το ανάλογο πάτωμα και έχει εξελιχθεί εξαρχής ως ηλεκτρικό, όπως το ID.3, σε βάθος χρόνου θα έχει το πάνω χέρι. Σε μεγάλο βάθος όμως, αφού σε 10 περίπου χρόνια θα ξεκινήσουν δειλά οι πρώτες αγορές να κλειδώνουν στα ηλεκτρικά. Για να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος, πιθανά, θα χρειαστούν δεκαετίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H μεταφορά και η συντήρηση των οχημάτων της πρώην βασιλικής οικογένειας (Video)

cars

Ποιους κινητήρες καταργεί η BMW;

cars

Άδεια κυκλοφορίας για αυτόνομη κάψουλα μεταφοράς προϊόντων

cars

Audi Q9: To νέο μέγεθος της πολυτέλειας

cars

Η Singer Porsche 911 “Malibu” πωλείται 875.000 δολάρια

cars

Ford SYNC: Το νέο, high end, infotainment της Mustang Mach-E (βίντεο)

cars

Renault: Πληροφορίες για τα υβριδικά Clio και Captur plug-in

cars

Η σύγχρονη εκδοχή της πρώτης σειράς 6 της BMW είναι φοβερή

cars

Είναι τα ηλεκτρικά το next big think της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου;

cars