CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45. Δώρο επετείου!

Ένα ακόμα σημάδι της αμείλικτης φύσης του χρόνου μας έρχεται από την Volkswagen που μας θυμίζει ότι γερνάμε παρουσιάζοντας το Golf GTI Clubsport 45. Μία ειδική έκδοση που φυσικά, δεν έχει σκοπό να πληγώσει τα αισθήματα μας αλλά να γιορτάσει το γεγονός ότι ένα από τα πλέον εμβληματικά hot hatches κλείνει 45 χρόνια ζωής.

Το VW Golf GTI Clubsport 45 βασίζεται προφανώς στο… GTI Clubsport και αυτό σημαίνει ότι διαθέτει 300 ίππους και 400 Nm ροπής χάρη σε αναβαθμίσεις στο turbo και το intercooler. Την μετάδοση της κίνησης έχουν αναλάβει οι εμπρός τροχοί μέσω ενός 7-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και ενός ηλεκτρομηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ενώ το αναβαθμισμένο Vehicle Dynamics Manager επιτρέπει στον οδηγό την ρύθμιση των επιμέρους συστήματων (κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό και ανάρτηση) ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Η μοναδική αλλαγή που έχει γίνει στο Clubsport 45 αφορά στο αποκλειστικό για την συγκεκριμένη έκδοση “Race Package” που περιλαμβάνει τη νέα, σπορ εξάτμιση της Akrapovic, την αφαίρεση του κόφτη των 250 km/h και τις standard ζάντες ελαφρού κράματος “Scottsdale” 19 ιντσών σε μαύρο χρώμα με μία κόκκινη ρίγα στην περίμετρο.

Κατά τα άλλα, οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο επετειακό μοντέλο είναι κυρίως αισθητικές: Η οροφή και η αεροτομή στο τελείωμα της έχουν μαύρο χρώμα, το κορυφαίο σύστημα φωτισμού IQ.Light LED matrix στα εμπρός φανάρια και τα σήματα με το “45” στα πλαϊνά του οχήματος, το πίσω μέρος και το εσωτερικό, όπου εμφανίζεται τόσο στα καθίσματα όσο και στο κάτω μέρος του τιμονιού. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η προπώληση του GTI Clubsport 45 θα ξεκινήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, 1 Μαρτίου με την τιμή του να ξεκινά από τα €47.790.

The post Volkswagen Golf GTI Clubsport 45. Δώρο επετείου! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault Megane E-Tech Electric. Το Megane ηλεκτρικό και crossover.

cars

Land Rover Defender. Ένα σύμβολο της αυτοκίνησης ξαναζεί!

cars

Οδηγούμε τη Mercedes A200 sedan: Ανανεωμένη, καλύτερη και πιο… αλμυρή

cars

Με την ίδια (περίπου), πετυχημένη συνταγή το νέο Range Rover Sport.

cars

Ford. Προσφέρει δωρεάν έλεγχο και φόρτιση μπαταρίας

cars

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Η Mopar το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό

cars

Ανοιχτή σε νέες συμμαχίες η Honda.

cars

Η DS γίνεται η πρώτη premium εταιρία που πιάνει τον στόχο των 95 gr/km!

cars

Η Ford στο Goodwood festival – Πρεμιέρα για την Mustang GT3, Dark Horse

cars