CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept. Ελκυστική πρακτικότητα.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο μία αυτοκινητοβιομηχανία να επιλέγει το σχήμα ενός station wagon για το επόμενο concept της, αλλά η Volkswagen το έκανε, παρουσιάζοντας στην έκθεση του Los Angeles το ID. Space Vizzion Concept. Ένα πρωτότυπο που αποδεικνύει ότι τα station wagons δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και γίνεται το 8ο κατά σειρά concept στην “ID” οικογένεια. Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι ότι η γερμανική φίρμα συμπεριφέρεται στο Space Vizzion Concept ως μοντέλο παραγωγής – αλλά υπάρχει εξήγηση καθώς το ηλεκτρικό wagon όντως θα λανσαριστεί στην αγορά στο εγγύς μέλλον.

Το μέγεθος του ID. Space Vizzion Concept θυμίζει αυτό του A6 Avant με μήκος που αγγίζει τα 4,95 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρων και ύψος 1,52. Το μεταξόνιο δε, φτάνει τα 2.965 χιλιοστά ενώ ανάμεσα στους δύο άξονες είναι τοποθετημένη η συστάδα των μπαταριών, η οποία έχει χωρητικότητα 82 kWh και παρέχει αυτονομία της τάξης των 590 χιλιομέτρων. Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 279 ίππων και 550 Nm ροπής στον πίσω άξονα, με την Volkswagen να αναφέρει όμως ότι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ακόμα στον εμπρός άξονα, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του Space Vizzion με τετρακίνηση και αυξάνοντας την απόδοση στα 340 άλογα με σχεδόν 660 Nm ροπής. Με αυτά τα δεδομένα, η κορυφαία έκδοση είναι σε θέση να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 175 km/h.

Εμφανισιακά, το νέο ID πρωτότυπο εντάσσεται αρμονικά στην οικογένεια, χρησιμοποιώντας αρκετά από τα στοιχεία που είδαμε σε προηγούμενες προσπάθειες. Έτσι και εδώ κυριαρχούν οι μεγάλες καμπύλες που χαρίζουν στο γενικότερο σχήμα μία πολύ όμορφη ροή ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική με το Space Vizzion να καυχιέται για τον συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν υπερβαίνει το 0,24. Στο εσωτερικό από την άλλη, οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν τις ελευθερίες που τους χαρίζει το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, δημιουργώντας μία ευρύχωρη καμπίνα με “καθαρές” γραμμές, μεγάλες επιφάνειες και χώρους για 4 ή 5 άτομα αναλόγως της διαμόρφωσης. Το πορτ-μπαγκάζ δε, έχει χωρητικότητα 586 λίτρων. Όλα τα φυσικά χειριστήρια έχουν εξοριστεί και η λειτουργία των διάφορων υποσυστημάτων γίνεται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό και του πολυλειτουργικού τιμονιού βεβαίως.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ID. Space Vizzion Concept είναι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Volkswagen, ένα πρωτότυπο με μέλλον καθώς έχει ήδη αποφασιστεί πως θα περάσει στην παραγωγή. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Emden της Γερμανίας, δίπλα στο ID. Vizzion sedan αφού πρώτα παρουσιαστεί επίσημα στο αγοραστικό κοινό προς τα τέλη του 2021.

Related Articles

Μία Toyota Supra ανάμεσα στα ηλεκτρικά. Μπορεί να κερδίσει;

cars

Kymco AK 550 Premium – Mοναδική πρόταση

cars

Volvo. Δίνει κίνητρο για την ηλεκτροκίνηση

cars

Daytona G155 SR. Eνδιαφέρουσα πρόταση σε λογική τιμή

cars

Καταζητείται 47χρονος στη Ζάκυνθο που κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 6χρονη κόρη του

cars

Groupe Renault. Σε πλήρη «ηλεκτρική» επίθεση

cars

Αυτή είναι η νέα BMW M3 που στέκεται στη γραμμή παραγωγής;

cars

Η Lamborghini SCV12 “απογυμνώνεται” καθώς πλησιάζουμε στην αποκάλυψη της!

cars

Το Dodge Charger “Speedkore” των 1.500+ ίππων είναι η SEMA σε όλο το μεγαλείο της!

cars