CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen R. Η σχέση που έχει με τους Tanner Foust & Jason Bourne

Ποιος είναι ο Jason Bourne; Αυτό το ερώτημα αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της δημοφιλούς σειράς κινηματογραφικών ταινιών με ήρωα τον ίδιο, πράκτορα μυστικών υπηρεσιών. Βασισμένες στις αστυνομικές νουβέλες του Robert Ludlum, οι ταινίες ανέδειξαν τον Jason Bourne, τον οποίο υποδύεται ο σταρ του Χόλυγουντ Matt Damon, ως ιδιαίτερα δημοφιλή χαρακτήρα της τελευταίας εικοσαετίας για ταινίες του είδους. Και ο Tanner Foust (Τάνερ Φάουστ), ποια η σχέση του με τον Jason και ποια η εμπλοκή σε όλο αυτό της Volkswagen R; Ο Tanner Foust επελέγη από τη Volkswagen R ως νέος πρεσβευτής της μάρκας. Ο Foust είναι ο άνθρωπος που ντούμπλαρε τον Matt Damon, ως Jason Bourne, σε όλες τις ριψοκίνδυνες σκηνές καταδίωξης με γρήγορα αυτοκίνητα, σε δύο από τις ταινίες της σειράς, τις The Bourne Ultimatum και The Bourne Legacy, του 2007 και 2012 αντίστοιχα. Ο Foust, αμερικανός οδηγός αγώνων, στάντμαν και παρουσιαστής, είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής American Rallycross, κερδίζοντας τον πιο πρόσφατο τίτλο του το 2019, πιλοτάροντας ένα Volkswagen Beetle R 560PS. Είναι επίσης δύο φορές πρωταθλητής στη “Formula Drift”, ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερα χρυσά μετάλλια στα X-Games.

Η επιλογή του Tanner Foust ως πρεσβευτή της Volkswagen R κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο 46χρονος επαγγελματίας οδηγός συμμετέχει ενεργά ως δοκιμαστής στη διαδικασία αξιολόγησης δυναμικών χαρακτηριστικών και ρύθμισης για κάθε νέο μοντέλο Volkswagen R. «Ο Tanner Foust είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα. Με τη θετική του νοοτροπία και το γνήσιο πάθος του για σπορ αυτοκίνητα, είναι επίσης ένας πολύ συμπαθητικός τύπος αλλά είναι οι ικανότητές του πίσω από το τιμόνι που ξεχωρίζουν περισσότερο. Η εμπειρία του είναι πολύ χρήσιμη για την εξέλιξη και τη βελτιστοποίηση μοντέλων R. Ο Tanner είναι ιδανικός συνεργάτης για εμάς και θα είναι ιδανικός πρεσβευτής για τη Volkswagen R σε όλο τον κόσμο – με χαρισματικό και αυθεντικό τρόπο», λέει ο Jost Capito, Επικεφαλής της Volkswagen R. Επόμενος αγώνας για τον Tanner Foust το “Baja 1000 Race”. Θα συμμετάσχει με το eR1, ένα πρωτότυπο για ένα καθαρά ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που βασίζεται στο αμάξωμα ενός Volkswagen Golf. «Το μέλλον της Volkswagen και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ηλεκτρικό», λέει χαρακτηριστικά.  Ο Foust έχει εργαστεί ως στάντμαν και σε άλλες παραγωγές του Χόλυγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Iron Man 2, Need 4 Speed ​​και της δημοφιλούς σειράς Fast & Furious. Για τη δουλειά του στο Tokyo Drift, το τρίτο μέρος του Fast & Furious, κέρδισε υποψηφιότητα στα Taurus World Stunt Awards, κάτι που επανέλαβε ακόμα τρεις φορές. Ο Foust ήταν επίσης ο παρουσιαστής της αμερικανικής έκδοσης της τηλεοπτικής εκπομπής “Top Gear” μεταξύ 2010 και 2016.

Ο Foust ανακάλυψε το πάθος του για το drifting σε νεαρή ηλικία – και το έκανε στη Σκωτία και όχι στις ΗΠΑ, όπως θα περίμενε κάποιος. Ως μέλος μιας οικογένειας του US Navy, ο Foust έμαθε να οδηγεί πολύ γρήγορα σε απομακρυσμένους, γλιστερούς επαρχιακούς δρόμους στη Σκωτία. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ τελικά μετακόμισε στο Κολοράντο, για να αποκτήσει το πτυχίο του στη Βιολογία.  Ωστόσο, το πάθος του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν τον άφησε ποτέ. Για να εξασφαλίσει μία θέση στο τιμόνι αγωνιστικών αυτοκινήτων, εκπαιδεύτηκε τόσο ως μηχανικός αυτοκινήτων όσο και ως εκπαιδευτής οδήγησης – μέχρι που αποφοίτησε και τελικά έγινε επαγγελματίας το 2003, μετά από μια σύντομη περίοδο ως ερασιτέχνης οδηγός αγώνων. Έκτοτε, ο Foust ζει στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, όπως λέει, το αληθινό του σπίτι παραμένει το ίδιο: πίσω από το τιμόνι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο Φερστάπεν πήρε την pole position και στο Άμπου Ντάμπι

cars

Αργεί ακόμα το επόμενο Subaru WRX…

cars

Το SSC Tuatara επιταχύνει σαν τρελό από τα 96 στα 193 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα!

cars

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

cars

Fiat 500. Και ηλεκτρικό και με εύκολο τρόπο απόκτησης

cars

Το ποδήλατο κάνει comeback στην ζωή μας. Εσείς ξέρετε ποιο ποδήλατο ταιριάζει στην ζωή σας;

cars

Ford Explorer plug-in hybrid. Ισοπεδωτικό

cars

Hyundai. Πλήρως εκσυγχρονισμένη στην «Αυτοκίνηση Anytime 2019»

cars

Ο εξηλεκτρισμός της Maserati ξεκινά με την Ghibli Hybrid.

cars