CARSNEWS
NEW MODELS

Volkswagen Tiguan X για την κινεζική αγορά

Η πρόσφατη επανασχεδίαση του Volkswagen Tiguan έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει περισσότερο πολυτελές, υπό την έννοια ότι υιοθέτησε αισθητική από το Arteon. Ωστόσο, οι Γερμανοί δημιούργησαν και μία ακόμα εκδοχή του SUV μοντέλου τους η οποία προορίζεται για την κινεζική αγορά. Η ονομασία της είναι Tiguan X (Cross) και χαρακτηρίζεται από την έντονα κεκλιμένη γραμμή του αμαξώματος στο πίσω μέρος του. Η σαν coupé εμφάνισή του το εντάσσει στην υποκατηγορία αυτών των οχημάτων που απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας αλλά ενδιαφέρονται και να ξεχωρίζουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Tiguan X βασίζεται στο πάτωμα του επταθέσιου Tiguan Allspace αλλά οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά. Το μήκος του είναι κατά 6,3 cm πιο μακρύ (φτάνει τα 4.764 mm) και το πλάτος του τα 1.859 mm (αυξημένο κατά 2,0 cm). Το ύψος του αμαξώματος είναι κατά 3,7 cm χαμηλότερο, συγκριτικά, ενώ έχουν το ίδιο μεταξόνιο (σημ.: 2.791 mm). 

Το Tiguan X δεν πρόκειται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, τουλάχιστον αυτή είναι η ως τώρα πληροφόρηση από τη Volkswagen. Πρόσφατα, ο κ. Frank Welsch (φωτογραφία), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα Επιβατικών Οχημάτων της Volkswagen και υπεύθυνος Τεχνικής Εξέλιξης, δήλωσε σχετικά: «Δεν χρειαζόμαστε άλλα δέκα SUV (στον Όμιλο VAG)».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χρωματισμοί και laser tattoo για το Tesla Cybertruck

cars

Θα αγοράζατε μέσω eBay μία Ferrari;

cars

Αγορά νέου αυτοκινήτου: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή μας;

cars

Η Skoda σκιτσάρει το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV

cars

Η απόλυτη ηλεκτρική κόντρα: Τesla Model S Raven vs Porsche Taycan Turbo S

cars

«Θα ξαναδούμε τον Michael Schumacher»

cars

Οι τιμές των υβριδικών Fiat Panda και Fiat 500

cars

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric

cars

To θρυλικό Opel Manta γίνεται 50 ετών

cars