CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά.

Η Volvo λάνσαρε πριν από λίγο καιρό το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της με τη μορφή του XC40 Recharge αλλά έχει καταστρώσει ένα ολόκληρο πλάνο που όταν ολοκληρωθεί, θα έχει την σουηδική φίρμα να προσφέρει μονάχα plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025 και αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Είναι περιττό να αναφέρουμε λοιπόν, ότι η Volvo όχι μόνο πιστεύει στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού, αλλά βασίζει ολόκληρη την ύπαρξη της σε αυτήν. Έτσι, οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της, Hakan Samuelsson, στο “Future of the Car” forum των Financial Times δεν προκαλούν εντύπωση.

Η πανδημία έχει αυξήσει την αντίληψη ότι η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αλλάξει. Στην Volvo, πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρικά είναι ο τρόπος για το μέλλον και είπαμε: Ας μεταμορφωθούμε σε μία ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όσο θαρραλέα και αν είναι αυτή η απόφαση, δεν έχει νόημα αν δεν έχει την στήριξη του κόσμου και όταν αναφερόμαστε σε στήριξη, δεν μιλάμε για θεωρητική αλλά ουσιαστική. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο Samuelsson είχε κάτι να πει και γι’ αυτό.

Πιστεύουμε ότι είναι 50/50. Από τη στιγμή που έχεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην έκθεση, μεγάλη μερίδα του κόσμου θα προτιμήσει τη νέα τεχνολογία.

Περιμένει δε, η αλλαγή στις αγοραστικές προτιμήσεις του κοινού να αλλάξει σύντομα και δραστικά, περίπου όπως συνέβη με τα smartphones ενώ αναφορικά με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που θα υποστηρίξουν την διείσδυση των ηλεκτρικών στην αγορά, το αφεντικό της Volvo δήλωσε:

Αν δεν πουλήσουμε ηλεκτρικά, κανείς δεν θα επενδύσει στην φόρτιση οπότε αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό  ως δικαιολογία και να περιμένουμε μέχρι να αυξηθούν οι φορτιστές. Θα έρθει και δεν πιστεύω ότι η φόρτιση αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Κατά τη γνώμη μας, η βιομηχανία αυτοκινήτου θα γίνει ηλεκτρική και όσο πιο σαφές είναι αυτό το μήνυμα, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η συζήτηση για το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον πλήρη και καθολικό εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων δεν είμαι σίγουρος αν έχει ιδιαίτερο νόημα. Απ’ ότι φαίνεται, τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι κυβερνήσεις το έχουν πάρει απόφαση και πιέζουν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα και πόσο… “απολυταρχικά” θα συμβεί.

The post Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Brabus Rocket 900. Διηπειρωτικός πύραυλος 900 ίππων!

cars

BMW E30 M3 με $250.000; Ο κόσμος τρελάθηκε!

cars

Οι κατάλληλοι τρόποι να αντιδράσεις στο gaslighting

cars

Η Mitsubishi ανασταίνει την Ralliart!

cars

Νέο Hyundai Tucson. Σχεδιαστική επανάσταση!

cars

Τρία νέα ηλεκτρικά ετοιμάζει η SsangYong.

cars

Η Smart μπορεί να εμπνευστεί από την Mini.

cars

«Πολλαπλά θύματα» από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη – Ψάχνουν επτά ανθρώπους στον ποταμό

cars