CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo. Πέρασε τη γραμμή παραγωγής το αμιγώς ηλεκτρικό  XC40 Recharge

Tο XC40 Recharge είναι το πρώτο μιας σειράς πλήρως ηλεκτρικών Volvo και η έναρξη της παραγωγής του συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της Volvo Cars να μειώσει κατά 40% το ανθρακικό της αποτύπωμα ανά αυτοκίνητο έως το 2025. Μέχρι το ίδιο έτος, η εταιρεία στοχεύει το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. H ζήτηση των πελατών για το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge είναι μεγάλη και, παρόλο που οι παραγγελίες παραμένουν ανοιχτές, όλα τα αυτοκίνητα που προγραμματίζεται να κατασκευαστούν μέσα στο τρέχον έτος έχουν ήδη πουληθεί. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου. Ως πλήρως ηλεκτρική έκδοση του best seller XC40 που κατέκτησε τον καταξιωμένο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), μια προηγμένη δομή αμαξώματος που εξελίχθηκε σε συνεργασία με το γκρουπ Geely.

Το τετρακίνητο XC40 Recharge προσφέρει εμβέλεια πάνω από 400 km (με βάση το πρότυπο WLTP) με μία και μοναδική φόρτιση, ενώ αποδίδει ισχύ 408 ίππων. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά με τη χρήση συστήματος ταχείας φόρτισης. Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που λειτουργεί σε περιβάλλον Android προσφέρει στους πελάτες εξαιρετικές δυνατότητες παραμετροποίησης, βελτιωμένα επίπεδα διαισθητικής λειτουργίας και ενσωματωμένες υπηρεσίες και τεχνολογία Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play Store. Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge μπορεί να δέχεται ασύρματα εκτεταμένες αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.  Βασιζόμενοι στα εξαιρετικά πρότυπα ασφαλείας του αρχικού XC40, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars ανασχεδίασαν πλήρως την εμπρός δομή του αμαξώματος, ενισχύοντάς την περαιτέρω ώστε να αντισταθμιστεί η απουσία συμβατικού κινητήρα και να πληρούνται τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας που χαρακτηρίζουν και κάθε άλλο Volvo, εξασφαλίζοντας κορυφαία προστασία των επιβατών.

H μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας που ενσωματώνεται στο μέσον της δομής του αμαξώματος. Η τοποθέτησή της στο δάπεδο του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε πιο χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ευστάθεια και συμβάλλει στην προστασία από ανατροπή. Στο εσωτερικό, μια καινοτόμος σχεδιαστική προσέγγιση στο πεδίο της λειτουργικότητας προσφέρει στους οδηγούς άφθονο χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα στις πόρτες και στο χώρο αποσκευών. Καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει συμβατικό κινητήρα, παρέχει στον οδηγό του ακόμη μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο διαμέρισμα κάτω από το εμπρός καπό.

 

The post Volvo. Πέρασε τη γραμμή παραγωγής το αμιγώς ηλεκτρικό  XC40 Recharge first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με premium φιλοδοξίες το “eSUV” της Smart!

cars

Το BMW Group στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA Mobility 2023

cars

Νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid. Παραπάνω από ευρύχωρο

cars

NISMO. Σε ειδική έκθεση από τη Nissan

cars

Η εταιρεία SpaceX λέει ότι σχεδιάζει να πουλήσει δορυφορικές συνδέσεις λέιζερ

cars

Νέο Hyundai Kona. Και με έκδοση N Line

cars

Subaru Solterra. Το πρώτο της ηλεκτρικό SUV

cars

Με πανίσχυρο boxer 2,4 λίτρων το επόμενο Subaru WRX.

cars

Η Εριέττα Κούρκουλου συγκλονίζει με την αποκάλυψη ότι απέβαλε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της

cars