CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo: Το επόμενο XC90 ίσως είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο!

Μόλις πέρυσι η Volvo παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της με τη μορφή του XC40 Recharge αλλά έχοντας ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, γνωρίζουμε ήδη ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Η σουηδική εταιρία έχει κάνει γνωστή τον στόχο της για το εγγύς μέλλον: θέλει το 50% των πωλήσεων της να προέρχεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και είναι προφανές ότι αυτό δεν είναι εφικτό με 1 ηλεκτρικό στην αγορά. Όπως έκανε γνωστό μέσω του επικεφαλής της, Hakan Samuelsson, η Volvo είναι πεπεισμένη ότι η “premium” κατηγορία θα είναι ηλεκτρική στο μέλλον και σκοπεύει όχι μόνο να επενδύσει πάνω σε αυτή την εικασία, αλλά να επιταχύνει σημαντικά το πρόγραμμα του εξηλεκτρισμού της.

Μπορούμε να υποθέσουμε για το πόσο θα χρειαστεί για την premium κατηγορία να γίνει πλήρως ηλεκτρική, αλλά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε να αναπτυσσόμαστε, πρέπει να επικεντρωθούμε στην συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι πολύ πιο έξυπνο από το να προσπαθήσουμε να πάρουμε μερίδιο αγοράς σε μία κατηγορία που συρρικνώνεται.

Ο Samuelsson αποκάλυψε ότι η Volvo σκοπεύει να λανσάρει ηλεκτρικά μοντέλα τόσο πάνω όσο και κάτω από το XC40 Recharge, είτε χρησιμοποιώντας την CMA αρχιτεκτονική που βρίσκουμε στο XC40 και το Polestar 2, είτε κάποια από τις αρχιτεκτονικές της Geely. Φυσικά, θα είναι δύσκολο να αντλήσει κάποιος συμπεράσματα σύντομα καθώς διαφορετικά μέρη του κόσμου υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες με διαφορετικούς ρυθμούς αλλά η Volvo έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να πάρει το ρίσκο και να είναι μία από τους πρωτοπόρους στον εν λόγω τομέα. Απλά στηρίζεται στην επικείμενη (;) στροφή του αγοραστικού κοινού και την δημιουργία καλύτερων υποδομών για την ευρύτερη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να πει ο Samuelsson είναι ότι φιλοδοξεί για την Volvo “να είναι πλήρως ηλεκτρική πριν κάτι τέτοιο γίνει υποχρεωτικό από τις κυβερνήσεις”. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Volvo ήταν μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές φίρμες που κατάργησε τους πετρελαιοκινητήρες στην γκάμα της.  Όταν λοιπόν μας λέει ότι το επόμενο XC90 ίσως είναι το τελευταίο μοντέλο της Volvo που θα είναι διαθέσιμο με οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, μάλλον θα πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά.

The post Volvo: Το επόμενο XC90 ίσως είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει δεσμευθεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη

Bury

Νέο Peugeot 3008. Δείχνει τα δόντια του…

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars

Opel Experimental – Η επόμενη ημέρα της μάρκας κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Μονάχου

cars

Μεγάλη Βρεταννία ετών 150: Οι παρουσίες στο θέατρο Παλλάς και η λαμπερή δεξίωση στο ιστορικό ξενοδοχείο

cars

Taraschi Berardo. Μία BMW i8… λίγο διαφορετική!

cars

Τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος για την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων

cars

Toyota Hilux Black Bison. Με άγριες διαθέσεις

cars

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Δολοφονήθηκε ο εκδότης της «Βραδυνής», Τζώρτζης Αθανασιάδης

cars