CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo EX90 Excellence: Αμιγώς ηλεκτρικό και με μεγάλη αυτονομία

Το νέο Volvo EX90 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τον μετασχηματισμό μας της μάρκας σε εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του Volvo EX90 που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σανγκάη.

Το Volvo EX90 Excellence είναι ο ιδανικός σας σύντροφος εάν προτιμάτε να χαλαρώνετε στα πίσω καθίσματα αντί να οδηγείτε, ώστε να εξασφαλίζετε λίγο περισσότερο προσωπικό χρόνο. Είτε επειδή ταιριάζει στο φορτωμένο σας πρόγραμμα είτε απλώς επειδή το επιθυμείτε, το Vοlvo EX90 Excellence σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με απόλυτο στυλ και άνεση πρώτης θέσης. Το μοντέλο που δημιουργήθηκε για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει για κορυφαία αυτοκίνητα που οδηγούνται από σοφέρ, αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, καθώς η κινεζική αγορά είναι εξαιρετικά σημαντική για την Vοlvo.

Εξωτερικά, το EX90 Excellence περιλαμβάνει μερικές μικρές αλλαγές σε σχέση με την 7θέσια εκδοχή του μοντέλου, οι οποίες του δίνουν πιο επιβλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η διχρωμία, οι ειδικά σχεδιασμένες σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική απόδοση, η μεγαλύτερη στιβαρότητα και το καλύτερο κράτημα, είναι τα βασικά γνωρίσματα της έκδοσης που βασίζεται στο EX90 που αποκαλύφθηκε στο κοινό στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Στο εσωτερικό, όμως συντελείται η μεγάλη αλλαγή. Η πιο εμφανής διαφορά είναι ότι έχουν αφαιρεθεί οι θέσεις της πίσω σειράς που αντικαταστάθηκαν με δύο ξεχωριστά καθίσματα που περιλαμβάνουν άνετα μαλακά μαξιλάρια. Ανάμεσα στα δύο καθίσματα έχει ενσωματωθεί ένα ψυγείο που χωρά ένα μεγάλο μπουκάλι.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα λειτουργικά ενσωματωμένο πάνελ αφής που προσφέρει άνετο χειρισμό. Από εδώ ο οδηγός έχει πρόσβαση στα χειριστήρια για τη θέρμανση του καθίσματός (μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία επίπεδα) και στη λειτουργία μασάζ (πέντε επιπέδων).

Σε περίοπτη θέση στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται ένα μεγάλο κρυστάλλινο στοιχείο Orrefors. Είναι ένας μικροδιακόπτης που ελέγχει την παροχή αρώματος, υποστηρίζοντας έως και τρία διαφορετικά αρώματα. Αυτή η αισθητηριακή πρόσληψη ενισχύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της καμπίνας κορυφώνοντας την εμπειρία χαλάρωσης μέσα στο EX90 Excellence.

Από πλευράς υλικών, η επένδυση διατίθεται είτε με μία ειδική μάλλινη πλέξη είτε με επένδυση Nordico. Δημιουργημένο από υφάσματα που φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένα υλικά, όπως φιάλες PET και υλικά βιολογικής βάσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, το Nordico είναι ένα οικολογικό, αλλά και πολύ προηγμένο υλικό. Όσον αφορά τη μάλλινη πλέξη, αυτή αποτελείται από μία ίνα που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τεχνολογικά, το EX90 Excellence επωφελείται από την ίδια προηγμένη τεχνολογική βάση που παρουσιάσαμε στο EX90 στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Το πολυτελές μοντέλο είναι το ασφαλέστερο 4θέσιο που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα και διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας η οποία δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, μέσα και έξω, καθώς και από τεχνολογία lidar της Luminar στον στάνταρ εξοπλισμό, αλλά και ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης οδηγικής συμπεριφοράς.

 Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα (που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE, με επεξεργαστές Xavier και Orin, τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies, Inc. και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό) εκτελεί τις σημαντικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

Το EX90 Excellence δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά και ένας εξαιρετικά προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς, καθώς σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η είσοδος προς ένα εξαιρετικά διαισθητικό σύστημα infotainment, ενώ χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G (που διατίθεται) ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να εγκατασταθούν οι απαιτούμενες εφαρμογές στην αρχική οθόνη. Η μουσική γεμίζει το εσωτερικό με ποιοτικό ήχο χάρη στο νέο ηχοσύστημα High Fidelity Bowers & Wilkins, που μέσω Dolby Atmos προσφέρει μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου χωρίς συμβιβασμούς. Το σύστημα είναι ειδικά ρυθμισμένο για την 4θέσια διάταξη, με τα ηχεία που ενσωματώνονται στα προσκέφαλα.

Τέλος, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το EX90 Excellence προσφέρει οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία.

Related Articles

Nissan και Nismo μπαίνουν στη νέα εποχή με νέα σήματα!

cars

Skoda Enyaq iV. Αποκαλύφθηκε

cars

Daytona Virtus 250 – Νέα πρόταση

cars

Με 700 χιλιόμετρα αυτονομία η Mercedes-Benz EQS.

cars

Porsche Vision 357 – Φόρος τιμής στην πρώτη!

cars

BMW i4 με έως 600 km αυτονομίας

cars

Nέο Volkswagen Tiguan. Διαθέσιμο από 25.900 Ευρώ

cars

Lexus RZ Sport Concept – Με πολύ ύφος και άγρια διάθεση!

cars

Volvo & Polestar. Eξαιρετική επίδοση στη μείωση εκπομπών CO2

cars