CARSNEWS
NEW MODELS

VW: Δεν χρειαζόμαστε άλλα SUV προς το παρόν

Αν και η αγορά δείχνει αχόρταγη για νέα SUV κάποιες εταιρίες αρχίζουν να βλέπουν ότι ο κορεσμός δεν κάνει καλό. Αυτό δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της VW, Frank Welsch, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια για την VW να προσθέσει και άλλα SUV στην γκάμα της.

Η εταιρία έχει ήδη 14 SUV στην παγκόσμια αγορά, όταν έως περίπου τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχε μόνο δύο. Ο Welsch επισημαίνει ότι το νούμερο αυτό είναι  υπεραρκετό, αν και δεν επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν και άλλα μέσα στο επόμενο διάστημα. 

“Δεν νομίζω ότι η άνοδος των SUV έχει σταματήσει, αλλά εμείς έχουμε αρκετά. Ίσως να χρειαζόμαστε και άλλα 10, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε. Το να έχουμε μοντέλα που πωλούν 30.000 αυτοκίνητα ετησίως δεν μας φέρνει χρήματα. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτοκίνητα που θα είναι επιτυχημένα” είπε σε δηλώσεις του.

Προς το παρόν, τα μόνα SUV που είναι επιβεβαιωμένα είναι αυτά που θα έρθουν με τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων ΙD. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κοπούν κάποια άλλα μοντέλα της πλατφόρμας MQB, κάποια εκ των Arteon, Touran και Passat ώστε να δημιουργηθεί χώρος για νέα αυτοκίνητα.

Ο Welsch προέβλεψε ότι μετά την αναδιάρθρωση και το κόψιμο κάποιων μοντέλων και την εμφάνιση των ηλεκτρικών η εταιρία θα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα περισσότερα και τα λιγότερα προβλήματα;

cars

Ταξινομήσεις Οκτωβρίου: Αύξηση 23,1% σε σχέση με πέρυσι – Αναλυτικοί Πίνακες

cars

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

cars

Η σύγχρονη Lamborghini Miura καίει καρδιές

cars

Η Volvo εξελίσσει ηλεκτροκίνητο P1800;

cars

Hyperion XP-1: Οι λόγοι που το υδρογόνο θα πετύχει!

cars

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 4 Coupe

cars

Crossover έκδοση για το νέο Peugeot 308

cars

Οι μπαταρίες ρητινών είναι 90% φθηνότερες από τις ιόντων λιθίου

cars