CARSNEWS
NEW MODELS

VW Golf MK1 Project: Για πάντα νέο

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε δεκαετίες από την ημέρα που το VW Golf εμφανίστηκε για πρώτη φορά αλλάζοντας μια για πάντα τις ισορροπίες μιας κατηγορίας που έμελλε να αναδειχθεί στη δημοφιλέστερη της ευρωπαϊκής αγοράς.

Κι όμως μετά από όλα αυτά τα χρόνια και τις οκτώ άκρως επιτυχημένες γενιές, η πρώτη είναι εκείνη που εξακολουθεί να γοητεύει και να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους απανταχού σχεδιαστές, οι οποίοι συχνά πυκνά επιχειρούν να αναδιατυπώσουν το όραμα του Giorgeto Giugiaro.

Tου ανθρώπου που σχεδίαση το VW Golf MK1 γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην βίβλο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα, βέβαια, δεν έχουμε να κάνουμε τον G. Giugiaro αλλά με τον Nathan Groot, ο οποίος δεν δίστασε να επικαιροποιήσει  τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου επαναφέροντάς το στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αν και περιορισμένες, οι παρεμβάσεις στον σχεδιασμό του αμαξώματος χαρίζουν έναν σύγχρονο αέρα στο VW Golf MK1 χωρίς παρόλα αυτά να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του.

Φυσικά είναι απίθανo να δούμε μια τέτοια πρόταση να περνά στη γραμμή παραγωγής, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την αξία της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οριστικό τέλος για την Mercedes-Benz X-Class

cars

Ένα πολύ έξυπνο πατίνι από την Skoda

cars

O Marc Marquez δημοσιεύει ακτινογραφία του σπασμένου χεριού του

cars

Η αστυνομία της Ρώμης είχε περιπολικά Ferrari!

cars

Γιατί ο Κορωνοϊός βλάπτει… σοβαρά τα diesel αυτοκίνητα

cars

Η Carlex Design κάνει τη Mercedes AMG G 63 ρουστίκ

cars

Τρομακτική κατάρρευση γέφυρας μπροστά στην κάμερα (Video)

cars

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα που έβγαλε η Porsche Taycan μετά από 190.000 km

cars

Σοκ! Αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ (video)

cars