CARSNEWS
NEW MODELS

VW ID 4: Ξεκινά η παραγωγή του στην Γερμανία

Αν και ο προγραμματισμός για λανσάρισμα στην αγορά έχει οριστεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, η VW ξεκίνησε την σταδιακή παραγωγή του ΙD 4. Πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το ID 3, με το οποίο μοιράζεται όλα τα μηχανικά μέρη, αλλά έχει λίγο πιο διαφορετική εμπορική στόχευση.

Το ID 4 θα έχει λίγο περισσότερο δυναμικό σχήμα και έναν crossover προσανατολισμό, στοχεύοντας στην καρδιά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας σε όλο τον κόσμο. Θα πωλείται όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ και την Κίνα, την έκδοση της οποίας βλέπουμε στην φωτογραφία και που ίσως έχει κάποιες διαφορές για την Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau στην Γερμανία, εκεί που θα φτιάχνονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας και είχε κόστος κατασκευής πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Θα βασίζεται στην ίδια “ηλεκτρική” πλατφόρμα του ID 3 με την ονομασία MEB ενώ προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποιο στοιχείο για τα μηχανικά του μέρη (προφανώς θα έχει πολλά κοινά με το αδελφό μοντέλο) ενώ η VW υπόσχεται αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων.

Το ID 4 έρχεται σχετικά γρήγορα μετά το ID 3 καθώς η VW σπεύδει να είναι μέσα στο πρόγραμμά της για 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025.

Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, η γερμανική εταιρία έχει αποφασίσει να επενδύσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια μέχρι το 2024 έτσι ώστε να μεγαλώσει σημαντικά την γκάμα των ηλεκτρικών και plug in υβριδικών της μοντέλων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δίλιτρη και με 258 ίππους η νέα Toyota GR Supra

cars

Τα νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active λατρεύουν την περιπέτεια

cars

Το Skoda Kamiq αποκτά δίδυμο αδερφό

cars

Renault Morphoz: Το αυτοκίνητο που αλλάζει σχήμα (Video)

cars

To απόλυτο “τέρας”: Μία “μακριά” Μercedes-AMG G63 βγαίνει στο σφυρί

cars

Αυτό είναι το αρχικό πρωτότυπο του Pontiac Banshee και πωλείται

cars

Ξεκινά η παραγωγή του Volkswagen ID.4 (βίντεο)

cars

H Mitsubishi θα μπορούσε να αποκτήσει το 10% της Renault

cars

FCA e-Mobility: Η ηλεκτροκίνηση στα χέρια των νέων

cars