CARSNEWS
NEW MODELS

VW Nivus: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών (Video)

To T-Cross ήταν μόνον η αρχή για την Volkswagen η οποία πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει το δεύτερο κατά σειρά αστικών προδιαγραφών SUV.

Ονομάζεται Nivus και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τη Βραζιλία «σφραγίζοντας» λίγους μήνες αργότερα το διαβατήριο του για την Ευρώπη, όπου και αναμένεται το 2021.

Όπως και το T-Cross θα βασίζεται στην πλατφόρμα που φιλοξενεί το Polo (βλέπε MQB A0) χωρίς να διαφοροποιείται σημαντικά σε επίπεδο διαστάσεων από το δημοφιλές supermini της Volkswagen.

Ο δυναμικότερος σχεδιασμός του θα είναι η ουσιαστικότερη διαφορά σε σχέση με το ήδη γνωστό T-Cross, καθώς το Nivus αναμένεται να ακολουθήσει την coupe λογική premium κατασκευών βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Στη βάση της γκάμας του πρόκειται να τοποθετηθεί ο 1000άρης TSI του 1,0 λίτρου σε εκδόσεις των 95 και 115 ίππων, ενώ θα υπάρξουν και ισχυρότερες υλοποιήσεις με αφετηρία τον τετρακύλινδρο TSI του 1,5 λίτρου.

Στη Βραζιλία η παραγωγή του Nivus θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η τιμή του θα κυμανθεί στα επίπεδα του T-Cross.

Related Articles

Το Volvo XC40 μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό τετράθυρο coupe

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία τα νέα smart EQ fortwo και forfour

cars

H Mini θέλει να διευρύνει τη γκάμα της με ένα… μεγαλύτερο Countryman!

cars

Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό του Citroen 2CV των 138.000 ευρώ;

cars

Τα “ασημένια βέλη” θα κάνουν πιο γρήγορο, σύγχρονο και απολαυστικό το ταξίδι με το τρένο!

cars

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της με τρία νέα PHEV

cars

Ένα σπέσιαλ Honda Civic Type R από την Mugen

cars

Τι απέγινε η Aston Martin Vanquish του Pierce Brosnan;

cars

H DS «κατεβαίνει» στα πολυτελή sedan

cars