CARSNEWS
F1 & RACES

Wolff: Στο ίδιο επίπεδο όλοι οι κινητήρες

Μπορεί η Mercedes να έχει σαρώσει τα πάντα σε αυτή την υβριδική εποχή της Formula 1, ωστόσο ο επικεφαλής της, Toto Wolff, παραμένει προσγειωμένος.

Παρότι τα ασημί βέλη μετρούν έξι συνεχόμενα νταμπλ με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Αυστριακός αρνείται να δεχθεί πως το στρατόπεδό του έχει πλεονέκτημα σε ότι αφορά στις υβριδικές μηχανές.

«Πέρυσι η Ferrari είχε πολύ ισχυρότερο κινητήρα από τον δικό μας. Ίσως και φέτος αν και ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα. Στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές και στον πρώτο αγώνα, θα αποκαλυφθεί πόσο ανταγωνιστικοί είναι όλοι. Ξέρω πως πάντα φαντάζω λίγο απαισιόδοξος αλλά η ουσία είναι πως πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο κινητήρα και να ελπίζουμε πως θα είναι αρκετά καλός», είπε ο Wolff στο Motorsport.com.

Ποια είναι όμως η τάξη μεγέθους ανάμεσα στους κατασκευαστές; Ο 48χρονος αρνείται να ξεγράψει τον υπόλοιπο ανταγωνισμό: «Δεν θα άφηνα απ’ έξω τη Honda αλλά ούτε και τη Renault. Νομίζω πως όλοι οι πάροχοι κινητήρων είμαστε πλέον πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο».

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Λόγω της ρευστότητας της κατάστασης εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, ουδείς μπορεί να ξέρει πότε και πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν αποκλείεται οι οκτώ αγώνες που ανακοινώθηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους, να είναι και οι μόνοι που θα δούμε, μιας και αρκούν για να χριστεί (από πλευράς κανονισμών) παγκόσμιος πρωταθλητής. Κι αυτό αλλάζει τα δεδομένα.

«Το νέο καλεντάρι και η κρίση του κορωνοϊού έχουν φέρει μεγάλες προκλήσεις για όλους μας. Για παράδειγμα, η αξιοπιστία θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στους πρώτους αγώνες», τόνισε ο Wolff.

Διαβάστε ακόμα:

Μία virtual βόλτα στην πίστα του Βιετνάμ (video)

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

H Liberty θέλει παραμονή του Vettel στην F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο μονόδρομος των Leclerc

cars

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

cars

GP Μ. Βρετανίας FP1: Ο Φερστάπεν και οι υπόλοιποι

cars

Σειρά της Racing Point να βγάλει προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια

cars

Did F1’s new sprint format work?

cars

Στολισμένοι δρόμοι, απορημένοι άνθρωποι, ζώα που ζητούν ένα παντοτινό σπίτι και δύο φαντασμαγορικά θεάματα σε μια λήψη

cars

Η McLaren ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (video)

cars

Πότε θα δούμε την AlphaTauri;

cars

“Retirement not an option” says Alonso as new deal keeps him in F1 until 45

Bury