CARSNEWS
AUTONEWS

World Car of the Year για το 2021, το Volkswagen ID.4!

Το Volkswagen ID.4 γίνεται το 3ο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατακτά τον τίτλο του World Car of the Year στην σύντομη ιστορία του θεσμού και μάλιστα την καταλληλότερη ώρα καθώς το EV της VW έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την εμπορική του πορεία. Οι 94 κριτές από 29 διαφορετικές χώρες από ολόκληρο τον κόσμο χάρισαν στο ID.4 798 βαθμούς την στιγμή που ο ανταγωνισμός του στην τελευταία “μάχη” δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 742 για το Honda e και 732 για το Toyota Yaris. Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Volkswagen αναδεικνύεται Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς καθώς το ίδιο συνέβη το 2010 με το Polo, το 2012 με το up! και το 2013 και 2019 με το Golf.

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year. Όχι μόνο επειδή  είναι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία παγκοσμίως αλλά και επειδή οι κριτές τίμησαν μία εξαιρετική ιδέα και μία εξαιρετική ομάδα. Το πρώτο ID μοντέλο για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α. πρωτοστατεί στην ηλεκτρική στρατηγική μας παγκοσμίως. Ένα πειστικό αυτοκίνητο, μία φανταστική ιδέα και ο τίτλος του World Car of the Year; Πάνε καλά μαζί για εμάς.

Δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας, Ralf Brandstatter. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι επικράτησαν τα φαβορί. Σε αυτήν του World Luxury Car για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να επικρατήσει κάποιο άλλο μοντέλο πέραν της Mercedes-Benz S-Class που παραδοσιακά ορίζει τον όρο “πολυτέλεια”. Η Porsche 911 Turbo κατέκτησε τον τίτλο του World Performance Car και το Land Rover Defender πήρε σπίτι του το βραβείο για το World Car Design of the Year. Τέλος, το Honda e μπορεί να έχασε την μάχη για τον “μεγάλο” τίτλο αλλά πήρε για την Honda αυτόν του World Urban Car.

The post World Car of the Year για το 2021, το Volkswagen ID.4! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. Η δεύτερη εξέλιξη…

cars

Νέο Audi RS 3. Με 400 ίππους

cars

MV Agusta Superveloce Alpine. Μία ονειρική συνεργασία.

cars

Στη μοναδικότητα της Απολυμένης Πέτρας με ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 280 HP. Η Ζωή είναι ωραία σαν αμαρτία!

cars

Ο Μπάμπης Στόκας ανάμεσα στους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας για τις ευρωεκλογές

Bury

Nissan Leaf e+ concept. Ένα πειραματικό hot-hatch με 4WD και 308 ίππους!

cars

Alpine A110 Legende GT. Γαλλική φινέτσα και 300 ίπποι.

cars

«Πόλεμος» Τουρκίας – Ισραήλ: Το εμπάργκο εξαγωγών της Άγκυρας σε 54 προϊόντα και πώς απάντησε το Τελ Αβίβ

Bury

Michelin Agilis 3. Νέα πρόταση για ελαφρά οχήματα

cars