CARSNEWS
MOTONEWS

Zero: Μηδενική ανοχή στις κλοπές μοτοσυκλετών

Zero: Μηδενική ανοχή στις κλοπές μοτοσυκλετών
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/3/2023

Η αμερικάνικη κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero έχει τοποθετήσει στις κορυφαίες μοτοσυκλέτες της ,τεχνολογία αντικλεπτικής ασφάλειας, που βοήθησε συγκεκριμένα έναν αναβάτη του οποίου το SR/S sports tourer κλάπηκε τον περασμένο μήνα.

Zero Cypher σύστημα εντοπισμού

Ο ¶νταμ Σόκινς(ιδιοκτήτης κλεμμένης μοτοσυκλέτας) στάθμευσε την Zero SR/S σε πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και πήγε σε ένα πολυκατάστημα. Ένας υπάλληλος που τον γνώριζε,  ρώτησε που έχει παρκάρει και δείχνοντας του το σημείο, η μοτοσυκλέτα του είχε κάνει φτερά. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε:

 

«Υπάρχουν πολλές κάμερες και έτσι παρακολουθήσαμε το υλικό και τέσσερις άνδρες εμφανίζονται με τρεις μικρές μοτοσυκλέτες. Ένας από αυτούς ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα μου και ένας άλλος γονάτισε στον μπροστινό τροχό και ξεκλείδωσαν  το τιμόνι σε μισό δευτερόλεπτο».

 

Επειδή το SR/S είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό Zero`s Cypher, η Zero μπόρεσε να ενημερώσει την αστυνομία του Yorkshire για την ακριβή τοποθεσία της. Το Cypher συνδέει ασύρματα την μοτοσυκλέτα στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν διάφορες λειτουργίες και ρυθμίσεις απόδοσης, να ελέγχουν τα επίπεδα της μπαταρίας και να εκτελούν ενημερώσεις λογισμικού.

 

Η τοποθεσία της μοτοσυκλέτας ενημερώνεται στο σύστημα της εφαρμογής  κάθε πρωί όταν κάνει έλεγχο για update η εφαρμογή. Αυτό ήταν η αιτία που εμφανίστηκε το στίγμα της μοτοσυκλέτας αρκετά μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα σε μία αυλή που την είχαν παρατήσει οι ληστές, ενώ είχαν τοποθετήσει και αντικλεπτικό δισκόφρενου για να μην την κλέψουν άλλοι!

 

Ο αναβάτης δήλωσε ότι δεν  του είχε ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό και ελπίζει να γίνει γνωστό σε όλους, ότι οι Zero μοτοσυκλέτες, ακόμη και αν κλαπούν, εμφανίζουν την τοποθεσία που βρίσκονται με το που ανιχνεύσουν ασύρματο δίκτυο και αποστέλλουν τις πληροφορίες τοποθεσίας στον ιδιοκτήτη. Αυτό το σύστημα εντοπισμού, καθιστά τις Zero, ως τις πιο δύσκολες μοτοσυκλέτες στο να μην βρεθούν ακόμη και αν κλαπούν!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Zero Cypher σύστημα εντοπισμού μοτοσυκλέτας

Διαρκής ενημέρωση για την τοποθεσία της

Ακόμη και αν κλαπεί είναι απίθανο να μην βρεθεί

Θα θέλατε να έχουν όλες οι μοτοσυκλέτες τέτοια αντικλεπτικά συστήματα;

 


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Related Articles

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες στο Mugello για την εκδήλωση Aprilia All Stars

cars

Ο Sylvain Guintoli σε κόντρα με τον Eddie Hall και μια Supercharged Ha

cars

Η Segway ταράζει τα νερά με μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα υψηλών επιδόσεων

cars

QJMOTOR SRT 700: Με πλούσιο εξοπλισμό και 73.5 ίππους

cars

Την επαναφορά της κάρτας θορύβου εξετάζει η κυβέρνηση

cars

Δεν βρίσκει λύσεις ο «Γιατρός»

cars

QJMotor SRT 800X – Στη κορυφή της γκάμας

cars

CRF1100L Africa Twin ΜΥ24 και CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ΜΥ24

cars

Βόλος: «Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας του νεκρού βρέφους – «Καταστράφηκε η ζωή μας»

cars