CARSNEWS
AUTONEWS

Zyrus LP1200 Strada. Όταν μία “απλή” Huracan δεν είναι αρκετή!

Για όποιον τα πλάνα του 2021 περιελάμβαναν την αγορά μίας Lamborghini Huracan αλλά οι… “ισχνές” επιδόσεις αποτελούσαν τροχοπέδη για την τελική απόφαση, έρχεται μία νορβηγική δημιουργία για να προσφέρει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Το όνομα της Zyrus LP1200 και ενώ βασίζεται σε μία ταπεινή Huracan LP640-4, ανεβάζει την ένταση στο “11” σε όλους τους τομείς.

Η εμφάνιση θυμίζει λίγο την καταγωγή του LP1200 αλλά οι προσθήκες στις οποίες προχώρησε η νορβηγική φίρμα είναι πολλές (η μετατροπή περιλαμβάνει 600 νέα κομμάτια και πολύ δουλειά με το χέρι) και το bodykit, εκτός του ότι είναι σε θέση να παράγει 2 τόνους downforce στα 200 km/h, είναι εξωφρενικά ακραίο. Μπροστά αλλά και στα πλάγια τα πράγματα είναι λίγο πιο… προσγειωμένα αλλά η τεράστια αεροτομή που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του πίσω μέρους κλέβει, αναμφίβολα, την παράσταση.

Κατά τα άλλα, το LP1200 έρχεται για να προσθέσει δύο turbos και μία σειρά αναβαθμίσεων στον V10 βενζινοκινητήρα των 5,2 λίτρων της Lamborghini Huracan με αποτέλεσμα αυτός να προσφέρει, σε αντίθεση με ότι σε κάνει να πιστεύεις το όνομα, 900 ίππους. Αυτοί είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή και είμαστε σίγουροι ότι κινούν το αμάξωμα των 1.427 κιλών με… αξιοπρέπεια αλλά όταν η δημιουργία της Zyrus πατάει τους τροχούς της στην πίστα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να απελευθερώσει το θηρίο και μέσω μίας εφαρμογής, να αποκτήσει πρόσβαση στα 1.200 άλογα που υπόσχεται το όνομα. Ναι, το Zyrus LP1200 είναι απολύτως street-legal κι ας μοιάζει με ένα αγωνιστικό που δεν υπακούει σε κανένα σετ κανονισμών αλλά πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε δύο μικρές λεπτομέρειες: πρώτον, η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 12 αυτοκίνητα και δεύτερον, η τιμή του ξεκινά από τα €595.000!

The post Zyrus LP1200 Strada. Όταν μία “απλή” Huracan δεν είναι αρκετή! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Sym HD300 ABS/TCS. Αναβαθισμένο

cars

Porsche Le Mans Living Legend. Μία πολύ διαφορετική Boxster…

cars

Lancia Aurelia B24 Spider. Διαχρονικά όμορφη

cars

Audi Q8 e-tron – Facelift με νέο όνομα και μεγαλύτερη μπαταρία!

cars

Το νέο Subaru WRX STI αυξάνει τα όρια της ταχύτητας και της τεχνολογίας!

cars

Η Subaru φέρνει την Wilderness υπομάρκα της στο προσκήνιο.

cars

«Μπορώ να πω ότι με αγκάλιασε και ότι δεν με αγκάλιασε η Ελλάδα», λέει ο επενδυτής του Dragon’s Den, Δημήτρης Μάλλιος

cars

Αλλαγή ηγεσίας στην Lotus.

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars