30 Ιουλίου 2026, 18:00 — newsmototeam
Οι εκδόσεις Factory των motocross Stark Varg MX και enduro Stark Varg EX είναι έτοιμες για αγωνιστική χρήση. Η Stark Future, εταιρεία που έχει ξεχωρίσει στον χώρο, εξελίσσει περαιτέρω τη σειρά μοτοσικλετών Varg με την παρουσίαση δύο νέων Factory Edition εκδόσεων, μεταφέροντας στην παραγωγή την τεχνογνωσία από τους αγώνες.
Πρόκειται για τις Varg MX Factory Edition και Varg EX Factory Edition, οι οποίες απευθύνονται σε αναβάτες που αναζητούν τις κορυφαίες δυνατότητες της ηλεκτρικής πλατφόρμας σε motocross και enduro.
Και οι δύο εκδόσεις βασίζονται στην ήδη γνωστή ηλεκτρική Varg των 80 ίππων, ωστόσο οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις δεν σχετίζονται με την ισχύ. Η Stark έδωσε έμφαση στη βελτίωση της συμπεριφοράς της μοτοσικλέτας, εξοπλίζοντάς την με ένα πλήρες πακέτο αναρτήσεων αγωνιστικών προδιαγραφών KYB Factory A-Kit. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πακέτο προσφέρεται από το εργοστάσιο σε μοτοσικλέτα παραγωγής.
Το σύστημα αποτελείται από πιρούνι και αμορτισέρ με επίστρωση Kashima, εσωτερικά εξαρτήματα με DLC, διαφορετικές ρυθμίσεις βαλβίδων και ρυθμιστή προφόρτισης X-Trig. Η MX προσφέρει διαδρομή 310 χιλ. στον εμπρός τροχό, ενώ η EX διαθέτει 300 χιλ. Η διαδρομή της πίσω ανάρτησης ανέρχεται και στις δύο εκδόσεις στα 303 χιλ.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαρσπιέ από 3D-printed τιτάνιο, βίδες τιτανίου, σέλα υψηλής πρόσφυσης και CNC κατεργασμένες πλάκες τιμονιού με ξεχωριστή αρίθμηση. Παράλληλα, το νέο Dynamic Traction Control δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να ρυθμίζει την ολίσθηση του πίσω τροχού, ενώ η χρήση τιτανίου συμβάλλει στη μείωση του βάρους κατά λίγο περισσότερο από ένα κιλό.
Η MX ξεχωρίζει χάρη στα κόκκινα γραφικά Stark Red και τα ελαστικά Dunlop MX34. Η EX, αντίθετα, υιοθετεί εμφάνιση Forest Grey, ελαστικά Dunlop Geomax EN91, προστατευτικά δίσκων και χούφτες, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλήρη έγκριση για χρήση στον δρόμο.
Η εξέλιξη των δύο μοντέλων πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή motocross Σεμπαστιάν Τορτελί, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Stark από τις αγωνιστικές συμμετοχές της σε κορυφαίους θεσμούς του off-road.
Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 500 μοτοσικλέτες παγκοσμίως: 200 Varg MX Factory Edition και 300 Varg EX Factory Edition.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Scooter με αλουμινένιο πλαίσιο από τη Zontes
Δοκιμή: Vespa Primavera 125 S
«Πιάστηκε» στο Νίρμπουργκρινγκ η νέα BMW S 1000 RR
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
