Κάρυστος: Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης 200 ανθρώπων από την Παξιμάδα

Published:

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρύστου, Βαγγέλης Σπύρου, αποδίδει στον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων και στην έγκαιρη απομάκρυνση περίπου 200 κατοίκων και επισκεπτών από τους οικισμούς της Παξιμάδας την επιτυχή διαχείριση της μεγάλης κινητοποίησης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Σπύρου ευχαριστεί όλους όσοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Καρύστου, καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Καρύστου, με ευχαριστίες για την άμεση κινητοποίηση και τη συνδρομή τους.

Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και, ειδικότερα, προς τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Πνευματικό και Γιώργο Κελαϊδίτη για την άμεση ανταπόκριση και την παροχή των απαραίτητων μέσων.

Η απομάκρυνση περίπου 200 ανθρώπων

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αναφορά του προέδρου της Κοινότητας για την οργανωμένη απομάκρυνση περίπου 200 επισκεπτών και κατοίκων από τους οικισμούς της Παξιμάδας, πριν η πυρκαγιά εξελιχθεί σε απειλή για την περιοχή. Όπως σημειώνει, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε έγκαιρα και με ασφάλεια, χάρη στον συντονισμό των δυνάμεων που βρίσκονταν επί τόπου.

Ο Βαγγέλης Σπύρου υπογραμμίζει επίσης ότι η διαχείριση της φωτιάς ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης, της έγκαιρης λήψης αποφάσεων και της συνεργασίας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στους εθελοντές και τους κατοίκους που στάθηκαν στο πλευρό των δυνάμεων πυρόσβεσης, διαθέτοντας χρόνο, μέσα και προσωπική προσπάθεια για την προστασία της περιοχής.

«Οι δύσκολες αυτές ώρες μάς υπενθυμίζουν ότι, όταν οι Υπηρεσίες, η Αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και οι πολίτες λειτουργούν συντονισμένα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρύστου.

Το άρθρο «Φωτιά στην Κάρυστο: Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης 200 ανθρώπων από την Παξιμάδα» δημοσιεύτηκε αρχικά στο Evia Reporter – Eιδήσεις από την Εύβοια και την Ελλάδα.

READ MORE

Σε ιστορική κρίση το αλκοόλ – Η μεγάλη ανατροπή και στην Ελλάδα

Το αλκοόλ περνά ιστορική κρίση – Η μεγάλη ανατροπή και στην Ελλάδα Mobility ...

Find us on X

Related articles

Latest articles