Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην Αθήνα – Σε ποια σημεία και ποιες ώρες ΝΕΑ
3 Οκτωβρίου, 2026 8:00 -
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η διεξαγωγή του «Greece Race for the Cure 2026» θα οδηγήσει στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών βασικών οδικών αξόνων. Όσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο στο κέντρο το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να λάβουν υπόψη σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία.
-
Ο αγώνας δρόμου και ο περίπατος «Greece Race for the Cure 2026» συνεπάγονται προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί έως τις 13:00. Μεταξύ των δρόμων που επηρεάζονται είναι οι λεωφόροι Αλεξάνδρας και Πατησίων, καθώς και οι οδοί Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.
Η πρώτη φάση των μέτρων θα διαρκέσει από τις 06:00 έως τις 13:00. Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα διακοπεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο τμήμα από τη Χαριλάου Τρικούπη έως την Πατησίων, στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Κηφισίας. Η διακοπή θα ισχύσει και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλη. Παράλληλα, κλειστή θα παραμείνει η Ευελπίδων, από την Πριγκιποννήσων έως την Κοδριγκτώνος, στην κατεύθυνση προς την Πατησίων.
Από τις 07:30 έως τις 13:00, οι περιορισμοί θα καλύψουν μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου. Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα διακοπεί η κυκλοφορία από τη λεωφόρο Κηφισίας έως τη Λουκάρεως, προς Πατησίων, καθώς και στο τμήμα από τη Λουκάρεως έως την Πατησίων, στην ίδια κατεύθυνση.
Οι ρυθμίσεις θα αφορούν επίσης τη Μαυροματαίων σε όλο το μήκος της και την Πατησίων από την Αγίου Μελετίου έως την Ομόνοια, σε διαφορετικά τμήματα και ρεύματα κυκλοφορίας. Θα επηρεαστούν ακόμη η 3ης Σεπτεμβρίου από την Κοδριγκτώνος έως την πλατεία Ομονοίας, η Μάρνη από την πλατεία Βάθης έως την Πατησίων, η Ακαδημίας από τη Χαριλάου Τρικούπη έως τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και η Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος της.
Σε αρκετά σημεία, οι διακοπές θα επεκτείνονται και στους κάθετους δρόμους μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Η κάθετη διέλευση των οχημάτων από τη διαδρομή του αγώνα, στα τμήματα όπου η κυκλοφορία θα έχει διακοπεί, θα πραγματοποιείται μέσω του ελεγχόμενου κόμβου Πατησίων και Κοδριγκτώνος.
Για όσους σχεδιάζουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής, συνιστάται να προβλέψουν περισσότερο χρόνο για τη διαδρομή τους και να προτιμήσουν εναλλακτικές διαδρομές, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι περιορισμοί αναμένεται να αρθούν σταδιακά μετά το τέλος της εκδήλωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Γιατί οι εταιρείες άρχισαν να καταργούν τα λογότυπά τους;
Τι πρέπει να κάνουμε αν το αυτοκίνητο πέσει σε λακκούβα με νερό – Ο μεγάλος κίνδυνος
Δίπλωμα στο κινητό: Γιατί η Τροχαία ζητά να ανοίξετε επιτόπου το Gov.gr Wallet
Ακολουθήστε το carsnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.


