![]()
![]()
FORMULA 1 – F1 GP ΗΠΑ: Στην κορυφή του FP1 ο Λεκλέρ (+video) – Ελλάδα 21:45
23 Οκτωβρίου, 2026 21:41 Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης (ke@carsnews.gr)
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην πρώτη ώρα δοκιμών, τόσο με τη σκληρή όσο και με τη μαλακή γόμα. Ωστόσο, ο Φερστάπεν έδειξε επίσης ότι η Red Bull έχει καλές πιθανότητες στο Τέξας.
Η SF-26, με αναβαθμίσεις στο πάτωμα και στα πλαϊνά, φάνηκε να λειτουργεί εξαιρετικά από την αρχή στο Όστιν. Ο Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο ημίωρο, όταν όλοι οι οδηγοί δοκίμαζαν τη σκληρή γόμα.
-
Ο Χάμιλτον βρέθηκε δεύτερος, με οριακή διαφορά από τον Λεκλέρ, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες της Ferrari. Όταν οι οδηγοί πέρασαν στη μαλακή γόμα, ο Λεκλέρ βελτίωσε με άνεση την κορυφαία επίδοση της διαδικασίας. Αντίθετα, ο Χάμιλτον έκανε λάθη στις δύο πρώτες προσπάθειές του και δεν κατέγραψε χρόνο αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων που έδειξε η αναβαθμισμένη Ferrari.
Ωστόσο, εκείνος που κατάφερε να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του μονοθεσίου του ήταν ο Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κινήθηκε ταχύτερα από τον Λεκλέρ στους δύο πρώτους τομείς, αλλά υστέρησε έναντι του Μονεγάσκου στον τρίτο. Συνολικά, ο Μαξ ήταν πιο αργός από τον Σαρλ για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Η Red Bull έχει προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο εμπρός μέρος της RB22.
Η McLaren, από την πλευρά της, έχει επίσης φέρει αναβαθμίσεις στις αεροεισαγωγές των φρένων και στον διαχύτη. Στη βρετανική ομάδα επικρατεί αισιοδοξία, καθώς εκτιμούν ότι η χάραξη του Όστιν ταιριάζει περισσότερο στην MCL40 από ό,τι εκείνες των προηγούμενων σιρκουί. Ο Νόρις σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Στη συνέχεια βρέθηκαν οι Mercedes των Ράσελ και Αντονέλι, με τον Χάμιλτον να καταγράφει τον έκτο ταχύτερο χρόνο στο FP1. Το τριήμερο βρίσκεται ακόμη στην αρχή του, ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες δείχνουν να έχουν αρκετά μικρές διαφορές μεταξύ τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Αντονέλι: Πώς μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Όστιν
Red Bull: Επέκταση του συμβολαίου του Μεκίς
Χόρνερ: Ενδεχομένως θεωρήθηκε ότι η επιρροή του ήταν υπερβολικά μεγάλη (+video)
Ακολουθήστε το carsnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


