F1 GP ΗΠΑ: Στον Λεκλέρ και το FP2 (+video)

Published:

24 Οκτωβρίου, 2026 1:13 Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης (ke@carsnews.gr)

Ο Λεκλέρ ολοκλήρωσε με δύο πρωτιές την Παρασκευή στο Όστιν, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στο FP2. Ο Αντονέλι ακολούθησε οριακά στη δεύτερη θέση, ενώ ο Φερστάπεν διατήρησε την ανταγωνιστικότητά του.

Οι ενδείξεις προμηνύουν έντονη μάχη για την επικράτηση στο COTA έως το τέλος του τριημέρου. Η Ferrari ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική σήμερα, κυρίως με τον Λεκλέρ, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων τόσο στο FP1 όσο και στο FP2.

Από την πλευρά τους, ο Φερστάπεν και η Red Bull έδειξαν πως οι δύο πρόσφατες νίκες τους δεν ήταν ούτε τυχαίες ούτε συγκυριακές. Ο Ολλανδός κατέλαβε τη δεύτερη θέση το πρωί και την τρίτη το απόγευμα, καταγράφοντας πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους με όλες τις γόμες.

Στο FP2, ο Αντονέλι κινήθηκε επίσης ξανά σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Μάλιστα, ο οδηγός της Mercedes σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, απέχοντας μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Λεκλέρ.

Η McLaren δεν ξεχώρισε στο FP2, ωστόσο το πρωί έδειξε την ταχύτητά της στον έναν γρήγορο γύρο, με τον Νόρις να πραγματοποιεί επίσης την καλύτερη προσομοίωση αγώνα. Έτσι, προς το παρόν, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

Η εικόνα αυτή, ωστόσο, δεν ισχύει και για τα οκτώ μονοθέσιά τους. Οι Λεκλέρ, Αντονέλι, Φερστάπεν και Νόρις φαίνεται να έχουν βρει το κλειδί για τον γύρο στο Όστιν, κάτι που δεν ισχύει ακόμη για τους ομόσταυλούς τους. Βέβαια, υπάρχει ακόμη χρόνος και οι ομάδες θα προχωρήσουν σε προσαρμογές στα σεταρίσματα έως τις αυριανές κατατακτήριες. Ο Νόρις είχε μεν τη στιγμή του στη στροφή 15, όμως η συνολική εικόνα του παραμένει πολύ καλή.

Ωστόσο, ένα μικρό προβάδισμα θα μπορούσε να δοθεί στον Λεκλέρ ως προς τον έναν γρήγορο γύρο και στον Νόρις όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα. Η Mercedes και η Red Bull διαθέτουν μέχρι στιγμής πιο ισορροπημένα πακέτα και, φυσικά, θα διεκδικήσουν την επικράτηση την Κυριακή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αντονέλι: Πώς κατακτά το πρωτάθλημα στο Όστιν

Red Bull: Επέκταση του συμβολαίου του Μεκίς

Χόρνερ: Ίσως θεωρήθηκε πως η επιρροή του ήταν υπερβολικά μεγάλη (+video)

Ακολουθήστε το carsnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles