Η επίμονη βροχή δημιούργησε σοβαρές δυσκολίες στις Κατατακτήριες του Βραζιλιάνικου GP, με τον Lando Norris να αναδεικνύεται ο μεγάλος κερδισμένος. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren πέτυχε στο Q3 τον ταχύτερο γύρο με ενδιάμεσα ελαστικά, προτού ξεσπάσει νέα καταιγίδα, η οποία κράτησε τους οδηγούς μακριά από την πίστα για το υπόλοιπο της διαδικασίας.
Έτσι, ο Norris εξασφάλισε την Pole Position και θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση τον Kimi Antonelli. Στη δεύτερη σειρά θα βρεθούν οι Lawson και Hulkenberg, καθώς ο Russell, που ήταν δεύτερος, και ο Leclerc, που ήταν τέταρτος, έχουν ποινές 5 και 10 θέσεων αντίστοιχα.
Τα προβλήματα είχαν αρχίσει ήδη από το Q1, όταν η έντονη καταιγίδα προκάλεσε καθυστέρηση σε ολόκληρη τη διαδικασία. Οι πρώτοι οδηγοί βγήκαν με ενδιάμεσα ελαστικά και άλλοι επέλεξαν βρόχινα, χωρίς όμως οι συνθήκες να επιτρέπουν την οδήγηση. Με 15:37” να απομένουν για την ολοκλήρωση του Q1, η κόκκινη σημαία διέκοψε τη διαδικασία.
Το Q1 συνεχίστηκε έπειτα από 1:25’, με τον Camara να κάνει τετακέ. Η κορυφή άλλαζε διαρκώς χέρια, καθώς οι Verstappen, Hamilton, Hulkenberg, Bearman, Russell, Alonso και Bottas βρέθηκαν, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση.
Οι Bortoleto, Stroll και Bearman είχαν εξόδους που προκάλεσαν ζημιές στα μονοθέσιά τους, χωρίς ωστόσο να οδηγήσουν σε εγκατάλειψη. Το Q1 ολοκληρώθηκε με τον Norris ταχύτερο και τους Russell, Verstappen, Hamilton, Hulkenberg, Hadjar, Lawson και Alonso να ακολουθούν. Οι Colapinto, Gasly, Stroll, Bottas, Perez και Bortoleto αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.
Στο Q2 οι συνθήκες είχαν βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά. Αρχικά, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Russell, μπροστά από τους Antonelli, Leclerc, Hamilton, Norris, Lawson, Hulkenberg και Hadjar. Με 5’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλοι οι οδηγοί μπήκαν στα pit για να περάσουν σε ενδιάμεσα ελαστικά.
Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε σε αυτό το σκέλος. Ο Lindblad έχασε την ισχύ του κινητήρα και αναγκάστηκε να σταματήσει την προσπάθειά του, ενώ ο Sainz είχε μια σύντομη έξοδο. Εκτός πίστας βρέθηκε και ο Camara, ο οποίος χτύπησε το μονοθέσιό του 43” πριν από το τέλος, προκαλώντας τη διακοπή και την πρόωρη ολοκλήρωση του Q2.
Οι Verstappen και Hamilton σταμάτησαν τις προσπάθειές τους μόλις κατέγραψαν χρόνο, καθώς οι ποινές τους τούς στέλνουν στο τέλος του grid. Ο Russell ολοκλήρωσε τη διαδικασία ως ταχύτερος, μπροστά από τους Lawson, Hadjar, Leclerc, Hulkenberg, Albon, Alonso και Bearman. Εκτός της τελικής φάσης έμειναν οι Hamilton, Piastri, Camara, Lindblad, Sainz και Verstappen.
Στο Q3, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν ξανά, περιορίζοντας τα περιθώρια των οδηγών. Με ενδιάμεσα ελαστικά, βγήκαν στην πίστα για να βελτιώσουν τους χρόνους τους πριν από την επόμενη καταιγίδα. Και οι 10 πρόλαβαν να συμπληρώσουν δύο γρήγορους γύρους, προτού η βροχή τούς αναγκάσει να επιστρέψουν στα pit, βάζοντας τέλος στις προσπάθειές τους. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Norris, ενώ ακολούθησαν οι Russell, Antonelli, Leclerc, Lawson, Hulkenberg, Hadjar, Bearman, Alonso και Albon.
Ο αγώνας της Κυριακής αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την ανάδειξη του νικητή, αλλά και για τις καιρικές συνθήκες, που παραμένουν πηγή αβεβαιότητας. Οι προβλέψεις δείχνουν ακόμη μία βροχερή ημέρα στην πίστα του Interlagos, στη Βραζιλία. Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 ώρα Ελλάδος, με ζωντανή μετάδοση τόσο από τον ΑΝΤ1+ όσο και από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1.
Οι 10 πρώτοι στις κατατακτήριες του Brazil GP
| Θέση | Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
|---|---|---|---|
| 1. | Lando Norris | McLaren | 1:27.470 |
| 2. | George Russell | Mercedes | 1:27.674 |
| 3, | Kimi Antonelli | Mercedes | 1:28.095 |
| 4. | Charles Leclerc | Ferrari | 1:28.289 |
| 5. | Liam Lawson | Racing Bulls | 1:28.321 |
| 6. | Nico Hulkenberg | Audi | 1:28.668 |
| 7. | Isack Hadjar | Red Bull Racing | 1:28.763 |
| 8. | Oliver Bearman | Haas | 1:29.831 |
| 9. | Fernando Alonso | Aston Martin | 1:30.311 |
| 10. | Alexander Albon | Williams | 1:30.456 |
Προβολές άρθρου: 19
Πλοήγηση στα άρθρα


