Το δεύτερο συμβάν οπλοκατοχής.

![]()
NEWSROOM – HUFFPOST 7 Σεπτεμβρίου 2026 • 17:56
Αντιμέτωπος με νέα εμπλοκή με τις αρχές φέρεται να βρίσκεται ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο 95χρονος πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 φέρεται να συνελήφθη στην Πορτογαλία για παράνομη κατοχή καραμπίνας.
Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manhã, ο Έκλεστοουν κρατήθηκε στο αεροδρόμιο Τίρες, στην περιοχή του Κασκάις, κοντά στη Λισαβόνα, λίγο αφότου έφτασε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ελέγχου των αρμόδιων αρχών, όταν βρέθηκε όπλο στην κατοχή του.
Είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό το 2022
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος απασχολεί τις αρχές για αντίστοιχο ζήτημα. Το 2022 είχε εντοπιστεί όπλο στις αποσκευές του στη Βραζιλία, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροσκάφος που θα αναχωρούσε για την Ελβετία. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε ότι αγνοούσε την παρουσία του όπλου στις αποσκευές του και είχε αφεθεί ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση.
Ο Έκλεστοουν είχε υποβαθμίσει τότε το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς το «ανόητο, μικρό περιστατικό». Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι του προκάλεσε σημαντική ταλαιπωρία στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην Ευρώπη με την οικογένειά του.
Με πληροφορίες από The Mirror
Καθημερινά στο e-mail σας οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και απόψεις.


