Ποιες μοτοσικλέτες επέλεξαν οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι — NEWSMOTO
17 Σεπτεμβρίου, 2026 18:45 Γιάννης Πετρόχειλος ([email protected])
Η CFMoto διατήρησε την κυριαρχία της σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την κινεζική εταιρεία να έχει πλέον αναλάβει την πρωτοκαθεδρία στην κατηγορία των μοτοσικλετών.
Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με ικανοποιητική πορεία για την αγορά δικύκλων. Παρά τις ισχυρές πιέσεις στην αγορά και, κυρίως, το σοβαρό πρόβλημα στις παραδόσεις μοτοσικλετών εξαιτίας της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας, οι πωλήσεις εξελίχθηκαν ομαλά. Ο Ιούλιος κατέγραψε άνοδο, ενώ τον Αύγουστο σημειώθηκε μικρή υποχώρηση.
Στους τρεις μήνες του καλοκαιριού, οι ταξινομήσεις δικύκλων διαμορφώθηκαν συνολικά σε 27.190, έναντι 28.198 το αντίστοιχο καλοκαίρι του 2025. Στις συνολικές πωλήσεις από την αρχή του χρόνου, η Honda διατηρεί την πρώτη θέση με μερίδιο 17,12%, ενώ η SYM ακολουθεί σε κοντινή απόσταση με 16,00%. Η Yamaha καταγράφει ισχυρή παρουσία στην 3η θέση, με μερίδιο 10,60%.
Στις μοτοσικλέτες, η CFMoto διατήρησε την κυριαρχία της καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με δύο μοντέλα της, τα 450MT και Dual 250, να καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Στην κατάταξη των εταιρειών, η Honda ακολούθησε στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά να είναι πλέον μεγάλη. Ενδεικτικά, τον Αύγουστο το μερίδιο της CFMoto διαμορφώθηκε στο 26,20%, έναντι 21,03% της Honda. Η X-ADV750 ήταν η δημοφιλέστερη μοτοσικλέτα της Honda, ενώ η GB350S φαίνεται επίσης να κερδίζει το ενδιαφέρον των Ελλήνων.
Η Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις της, εξακολουθεί να στηρίζει τις πωλήσεις της Yamaha, καταγράφοντας ισχυρές επιδόσεις όλο το καλοκαίρι. Παράλληλα, αρκετοί είναι όσοι στρέφουν το βλέμμα τους στην MT-03 και τελικά την επιλέγουν. Στη Voge, η DS625X προηγείται με διαφορά στις προτιμήσεις, ενώ πολύ καλή ήταν η πορεία της SRT 450X για την QJMotor. Στην BMW Motorrad, τέλος, η εξαιρετική F 450 GS έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική.
Στην κατηγορία των scooter, η Honda πέρασε μπροστά από τη SYM τον Αύγουστο, καταγράφοντας μερίδιο 21,94%. Ωστόσο, στο σύνολο του έτους παραμένει στη δεύτερη θέση, πίσω από τη SYM. Η Piaggio διατηρεί καλή πορεία στην 3η θέση, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της Yamaha και στα scooter, με μερίδιο 10,09%.
Με την είσοδο στον Σεπτέμβριο, η αγορά δικύκλων εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Το πρώτο 8μηνο κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025. Εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα με τις πινακίδες κυκλοφορίας, αναμένονται ακόμη καλύτερα νούμερα το τελευταίο τρίμηνο του 2026, παρότι η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων ασκεί έντονες πιέσεις στην περίοδο αυτή.
Ειδήσεις σήμερα
Διαθέσιμη η εντυπωσιακή Zontes 703T (+τιμή)
Το Zontes D368 με περισσότερη δύναμη και τεχνολογία
Επετειακή BMW M 1000 XR αφιερωμένη στην «Πράσινη Κόλαση»
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Σχετικά άρθρα
Διαβάστε επίσης


