Στον Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Καναδά, οι Τζορτζ Ράσελ και Κίμι Αντονέλι είχαν μια ιδιαίτερα έντονη μονομαχία, η οποία μάλιστα περιλάμβανε και επαφή μεταξύ τους.
Η μάχη των Mercedes
Οι Ράσελ και Αντονέλι συμφωνούν πως διαφωνούν.
Ο πρώτος από τους δύο αγώνες του Grand Prix Καναδά εξελίχθηκε με αγωνία μέχρι το τέλος, χωρίς όμως το 1-2 της Mercedes-AMG στην εκκίνηση να αποδειχθεί αρκετό για να ελέγξει την κατάσταση. Οι δύο W17 δεν είχαν την ταχύτητα που θα τους επέτρεπε να απομακρυνθούν από τον ανταγωνισμό.
Αντίθετα, η μεταξύ τους μάχη αποδείχθηκε δαπανηρή, καθώς τους στέρησε το 1-2 στην κατάταξη και επηρέασε αισθητά τη διαφορά στη βαθμολογία. Ο Τζορτζ Ράσελ πήρε τη νίκη και μείωσε κατά δύο βαθμούς τη διαφορά από τον Κίμι Αντονέλι, ο οποίος τερμάτισε τρίτος.


Η εσωτερική μάχη των Mercedes
Στον 6ο γύρο του σπριντ, ο Αντονέλι επιχείρησε να περάσει τον Ράσελ από την εξωτερική στις στροφές 1 και 2, σε μια κίνηση με σαφές ρίσκο. Στην έξοδο της στροφής 1 τα δύο μονοθέσια είχαν μια οριακή επαφή, με συνέπεια ο Ιταλός να βγει εκτός πίστας στη στροφή 2. Για καλή τύχη και των δύο, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε σε σύγκρουση, καθώς ο Ράσελ κατάφερε να τον αποφύγει. — Formula 1 (@F1) May 23, 2026
Λίγο αργότερα στον ίδιο γύρο, ο Αντονέλι δοκίμασε μια ακόμη ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση στη στροφή 8, χωρίς αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε ακριβή, καθώς ο Ιταλός έχασε θέση από τον Λάντο Νόρις και δεν κατάφερε ποτέ να την πάρει πίσω. — Formula 1 (@F1) May 23, 2026
Ράσελ και Αντονέλι συμφωνούν ότι διαφωνούν
Μετά το τέλος του Αγώνα Σπριντ, ο Ράσελ ρωτήθηκε για τη μονομαχία με τον ομόσταβλό του. Ο Βρετανός ανέφερε: «Αμύνθηκα στην πρώτη στροφή και ξέρεις πως σχεδόν ποτέ δεν γίνεται προσπέρασμα από την εξωτερική εκεί, οπότε ήξερα ότι ήταν αρκετά ασφαλές. Αλλά μπράβο στον Κίμι που το δοκίμασε. Το σέβομαι αυτό και βγήκαμε και οι δύο χωρίς ζημιά. Στη Στροφή 8 η πίστα είναι πολύ βρόμικη εκτός γραμμής, οπότε ήμουν αρκετά νευρικός να αμυνθώ πολύ κλειστά εκεί, γιατί ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα να μπλοκάρω αν πήγαινα προς τα εκεί. Χαίρομαι που καθόμαστε και οι δύο εδώ τώρα. Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά δεν έγινε και έτσι πρέπει να είναι οι αγώνες».
Από την πλευρά του, ο Αντονέλι δεν συμμερίστηκε πλήρως την εκτίμηση του Ράσελ, αν και αναγνώρισε ότι η μάχη μεταξύ τους ήταν σκληρή. «Νομίζω πως αν είσαι αρκετά δίπλα, μπορείς να προσπεράσεις σχεδόν παντού. Προφανώς υπάρχουν στροφές που είναι πιο δύσκολες, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν έχει γίνει ποτέ προσπέρασμα από την εξωτερική στην πρώτη στροφή. Συμφωνώ ότι υπερασπιζόταν τη θέση του, οπότε ήταν σκληρή μάχη. Είμαστε και οι δύο τυχεροί που δεν συγκρουστήκαμε. Στη Στροφή 8, για να είμαι δίκαιος, ήμουν μάλλον υπερβολικά αισιόδοξος. Πέρασα και πάνω από ένα πολύ μεγάλο σαμαράκι και σχεδόν γύρισα σε ευθεία γραμμή, κάτι που προκάλεσε το μπλοκάρισμα. Ναι, πρέπει απλώς να το ξαναδώ και θα το συζητήσουμε μεταξύ μας. Στο τέλος της ημέρας πάντως, ήταν ένας πολύ διασκεδαστικός αγώνας».
