F1: Ο Λεκλέρ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP1 των rookies στο Μεξικό

Published:

Ο Σαρλ Λεκλέρ έφερε τη Ferrari στην κορυφή του FP1 του GP της Πόλης του Μεξικού, με τον Κίμι Αντονέλι της Mercedes να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, η παρουσία δέκα rookies στα μονοθέσια των ομάδων περιόρισε τα περιθώρια για ασφαλείς εκτιμήσεις από την πρώτη περίοδο δοκιμών.

Ο Μονεγάσκος ήταν κατά 0,659 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Αντονέλι, ο οποίος πλησιάζει στον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Ο Ιταλός μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα την Κυριακή (01/11), αρκεί να ολοκληρώσει τον αγώνα στην πίστα «Ερμάνος Ροντρίγκες» μέσα στην πρώτη εννιάδα.

Τρίτος κατατάχθηκε ο εφεδρικός οδηγός της Mercedes, Φρέντερικ Βέστι, που πήρε τη θέση του Τζορτζ Ράσελ και ολοκλήρωσε περίπου επτά δέκατα πίσω από τον Λεκλέρ. Την πρώτη τριάδα, με τους Λεκλέρ, Αντονέλι και Βέστι, κατέγραψε και η Formula 1 (@F1) σε ανάρτησή της στις 30 Οκτωβρίου 2026.

Ο Λιούις Χάμιλτον, αντίθετα, δεν μπόρεσε να καταγράψει καθαρό γύρο με τη μαλακή γόμα. Ένα λάθος στο χαρακτηριστικό τμήμα του Σταδίου τον κράτησε αρκετά μακριά από την επίδοση του ομόσταυλού του. Η Ferrari ήταν η μόνη ομάδα που δεν έδωσε μονοθέσιο σε rookie στο FP1, επιτρέποντας στον Χάμιλτον να αφιερώσει χρόνο σε δοκιμές και πειραματισμούς με την SF-26.

Η περιορισμένη πρόσφυση, μαζί με τη συμμετοχή των δέκα νεαρών οδηγών, οδήγησε σε μια ιδιαίτερα ανομοιογενή κατάταξη. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι χρόνοι δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συνέχεια του τριημέρου.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Αγιούμου Ιβάσα της Red Bull. Πίσω του ακολούθησαν ο Πιερ Γκασλί με την Alpine, ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin και ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο Όλιβερ Μπέρμαν της Haas και ο Άρβιντ Λίντμπλαντ της Racing Bulls.

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα αξιοπιστίας. Η Haas του Μπέρμαν έβγαλε καπνούς επιστρέφοντας στα γκαράζ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο οδηγός είχε ήδη αναφέρει νωρίτερα ότι κάτι είχε «σπάσει» στο μονοθέσιό του. Αντίστοιχα, ένα ζήτημα στη μονάδα ισχύος της Red Bull περιόρισε τον Ίσακ Χατζάρ στην 11η θέση.

Ο Νίκολα Τσόλοφ ολοκλήρωσε στη 12η θέση την πρώτη του παρουσία σε επίσημη περίοδο δοκιμών της Formula 1. Ο Βούλγαρος της Racing Bulls, που διεκδικεί μια θέση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2027, φάνηκε να δυσκολεύεται με το πόδι του προς το τέλος της διαδικασίας.

Με εμπόδια κύλησε και το ντεμπούτο του Φρέντι Σλέιτερ σε FP1. Τα προβλήματα στο μονοθέσιο της Audi περιόρισαν τη συμμετοχή του σε μόλις 14 γύρους. Όπως ανέφερε η Formula 1 (@F1) σε ανάρτηση στις 30 Οκτωβρίου 2026, η προσπάθειά του διακόπηκε προσωρινά επειδή είχε παραμείνει προσαρτημένος ένας ανεμιστήρας ψύξης, με τον οδηγό να λαμβάνει εντολή να επιστρέψει στα πιτ στον ίδιο γύρο.

Ο Βρετανός πρόλαβε τελικά να σημειώσει χρόνο στα τελευταία λεπτά και κατετάγη 21ος. Πίσω του, στην τελευταία θέση, έμεινε ο Κόλτον Χέρτα της Cadillac.

Ούτε ο Πιάστρι απέφυγε τις εξόδους, καθώς πέρασε στο γρασίδι στην πρώτη στροφή. Η Formula 1 (@F1), παρουσιάζοντας το στιγμιότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2026, σχολίασε ότι ενδεχομένως να μην ήταν ο τελευταίος που θα αντιμετώπιζε αντίστοιχη δυσκολία στη συγκεκριμένη περίοδο.

Για τον Χέρτα, πάντως, η τελευταία θέση δεν αναιρεί τη σημασία της συμμετοχής του. Με την πέμπτη εμφάνισή του σε FP1 μέσα στη σεζόν, ο Αμερικανός έφτασε το απαιτούμενο όριο των 40 βαθμών για την απόκτηση της Super Licence. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για ενδεχόμενο ντεμπούτο στη Formula 1 το 2027, με την Cadillac να εξετάζει την προώθησή του στη θέση του Βάλτερι Μπότας την επόμενη χρονιά.

Το GP της Πόλης του Μεξικού, 19ος γύρος της σεζόν του 2026, συνεχίζεται στις 00:00 ώρα Ελλάδας με το FP2. Στη δεύτερη περίοδο δοκιμών αναμένονται στην πίστα και οι 22 οδηγοί πλήρους απασχόλησης, καθώς οι ομάδες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο.

Στην ανάρτησή της για την τελική κατάταξη του FP1, στις 30 Οκτωβρίου 2026, η Formula 1 (@F1) υπογράμμισε ότι ο Λεκλέρ έκλεισε τη διαδικασία στην κορυφή, με διαφορά μεγαλύτερη των έξι δεκάτων από τον Αντονέλι.

READ MORE

GP Πόλης του Μεξικού – FP2: Χωρίς αλλαγή στην κορυφή, πρώτος παρέμεινε ο Leclerc

Ο Charles Leclerc διατήρησε την πρωτοπορία που είχε κατακτήσει στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στο FP2 του Grand Prix...

F1-GP Μεξικού FP2: Και πάλι στην κορυφή ο Charles Leclerc

Ο Charles Leclerc κατέγραψε με τη Ferrari τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Πόλης Μεξικού της Formula 1....

Find us on X

Related articles

Latest articles