Στη McLaren Racing αποδίδουν σε έναν και μόνο λόγο την αδυναμία του Λάντο Νόρις να κερδίσει το νέο Grand Prix Ισπανίας.
Γιατί χάθηκε η νίκη στη Μαδρίτη
Δείτε την εκπομπή μας για τη Formula 1.
Ο Λάντο Νόρις είχε εξασφαλίσει την pole position και στους πρώτους 12 γύρους του Grand Prix Ισπανίας είχε χτίσει προβάδισμα έξι δευτερολέπτων. Αυτό, όμως, ανατράπηκε με την εμφάνιση του Virtual Safety Car. Ο οδηγός της McLaren είχε μόλις προσπεράσει την είσοδο των pit, την ώρα που οι αντίπαλοί του είχαν τη δυνατότητα να μπουν για αλλαγή ελαστικών.
Όταν ο Νόρις μπήκε τελικά για τη δική του αλλαγή, η Διεύθυνση Αγώνα απέσυρε το Virtual Safety Car. Παρέμεινε ακινητοποιημένος για περίπου επτά δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην πίστα στην πέμπτη θέση, με διαφορά 16 δευτερολέπτων από τον Κίμι Αντονέλι. Αν και κάλυψε το χαμένο έδαφος, δεν κατάφερε να διεκδικήσει ξανά τη νίκη και περιορίστηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον οδηγό της Mercedes και τον Μαξ Φερστάπεν.
Η νέα εκπομπή «Pole Position by Allwyn» προβάλλεται κάθε Δευτέρα μετά από Grand Prix, στις 16:30, στο κανάλι του Gazzetta στο Youtube.


Γιατί χάθηκε η νίκη στη Μαδρίτη
Ο Αντρέα Στέλα παραδέχθηκε ότι η McLaren χρειάζεται να βελτιώσει την εκτέλεση των αλλαγών ελαστικών, καθώς τα αργά pit stop δεν αποτελούν μεμονωμένο πρόβλημα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ακόμη και μια ταχύτερη αλλαγή δύσκολα θα επηρέαζε την τελική θέση του Νόρις.
«Πιθανότατα ο Λάντο θα είχε επιστρέψει ούτως ή άλλως πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ. Και, ακόμη κι αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήταν δυνατό να προσπεράσει τον Φερστάπεν και τον Αντονέλι. Επομένως, ασφαλώς κρατάμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στον τρόπο που λειτουργούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα αργό pit stop. Όμως, σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αγώνα, αυτό δεν έκανε τη διαφορά», δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Στέλα στη στροφή 5 και στους περιορισμούς που θέτει στις μάχες μεταξύ οδηγών. Αν και πριν από αυτήν υπάρχει μεγάλη ευθεία, η προσέγγιση στο σημείο φρεναρίσματος γίνεται σε καμπύλη, ενώ η στενή είσοδος δυσκολεύει τη διεκδίκηση της στροφής από δύο μονοθέσια δίπλα δίπλα.
«Όσο για τα προσπεράσματα, είναι κρίμα που είναι τόσο δύσκολα. Χρειάζεται πολύ, πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στον χρόνο γύρου για να μπορέσεις να προσπεράσεις. Νομίζω ότι η Formula 1 θα πρέπει να εξετάσει αν απαιτούνται αλλαγές σε αυτή την πίστα, ώστε να δημιουργηθεί δυνατότητα προσπεράσματος. Αυτή τη στιγμή, η ευθεία μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, όμως δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μπουν δύο μονοθέσια μαζί στη στροφή 5. Άρα, ουσιαστικά, είναι αδύνατο να επιχειρήσεις προσπέρασμα. Κι αυτό είναι κρίμα, γιατί πιστεύω ότι, αν ήταν εφικτά τα προσπεράσματα σήμερα, ο Λάντο θα είχε ανακτήσει την πρωτοπορία, καθώς η διαφορά ρυθμού του ήταν σημαντική», πρόσθεσε.
Τα φετινά προσπεράσματα στην πίστα της Μαδρίτης ήταν λιγότερα ακόμη και από εκείνα στο Grand Prix Μονακό. Το Grand Prix Ισπανίας κατέχει, έτσι, την αρνητική πρωτιά του αγώνα στον οποίο η δυσκολία προσπεράσματος φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο.
Δείτε την εκπομπή μας για τη Formula 1
Παρακολουθήστε την ανάλυση του GP Ισπανίας στην εκπομπή Pole Position by Allwyn του Gazzetta, με τους Κώστα Παστρίμα, Στάθη Κοκκορόγιαννη και Δήμητρα Ηρειώτη.


