Formula 1: Οριακή επιστροφή του Αντονέλι στις νίκες απέναντι στον Λεκλέρ στο Σπα

Published:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Formula 1: Επιστροφή Αντονέλι στις νίκες σε οριακή μάχη με τον Λεκλέρ στο Σπα

Ο Ιταλός οδηγός της Mercedes, Αντρέα Κίμι Αντονέλi κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στην πίστα αγώνων Spa-Francorchamps στο Σπα του Βελγίου AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ο Κίμι Αντονέλι πανηγύρισε στο GP Βελγίου την 6η φετινή του νίκη σε 10 αγώνες —και την πρώτη μετά το Μονακό— επικρατώντας οριακά του Σαρλ Λεκλέρ.

NEWSROOM 19 Ιουλίου 2026 18:19

Ο Κίμι Αντονέλι έδωσε νέα ώθηση στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Formula 1, κερδίζοντας το GP Βελγίου, τον 10ο γύρο του πρωταθλήματος. Η νίκη, ωστόσο, δεν ήρθε εύκολα, καθώς στο μέσον του αγώνα έχασε την πρωτοπορία από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari, σύμφωνα με το Sport24, αξιοποίησε μία από τις δύο περιόδους Εικονικού Οχήματος Ασφαλείας (VSC) για να πραγματοποιήσει το πιτ-στοπ του. Ο νεαρός Ιταλός της Mercedes, όμως, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και τελικά να ανακτήσει την πρώτη θέση.

Η Ferrari παρουσίασε και πάλι πολύ καλό ρυθμό αγώνα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που της προσέφερε το VSC. Αντίθετα, ο Μαξ Φερστάπεν είχε έναν σαφώς πιο δύσκολο αγώνα, καθώς έκανε το πιτ-στοπ του λίγο πριν από το πρώτο VSC και έχασε την επαφή με τη μάχη για την κορυφή.

Παρότι η Red Bull δεν έδειξε να διαθέτει τον απαιτούμενο ρυθμό για να ανταγωνιστεί τις Mercedes και Ferrari, ο Ολλανδός διατήρησε τη θέση του στο βάθρο, επωφελούμενος από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή πέντε δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε στο πιτ-στοπ του, καθώς οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπεύθυνο για τη σύγκρουση με τον Τζορτζ Ράσελ στον πρώτο γύρο. Το περιστατικό οδήγησε τον οδηγό της Mercedes σε εγκατάλειψη.

Στη συνέχεια, ο λανθασμένος συγχρονισμός της Ferrari στο πιτ-στοπ του Χάμιλτον δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί μια ρύθμιση στην εμπρός πτέρυγα. Επιπλέον, κατά την έξοδό του από τα πιτ, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε έναν μηχανικό, χωρίς ευτυχώς να του προκαλέσει τραυματισμό. Πλέον, ο Χάμιλτον κινδυνεύει και με νέα ποινή μετά το τέλος του αγώνα.

Στους τελευταίους γύρους, ο Βρετανός προσπέρασε τον Όσκαρ Πιάστρι και τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ο Αυστραλός έδωσε μάχη με τον Λάντο Νόρις για την πέμπτη. Ο Νόρις, ο οποίος είχε εκκινήσει από τη 13η θέση, αντιμετώπισε επίσης πρόβλημα στο πιτ-στοπ του, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά ακόμη και την 6η θέση από τον Ιζάκ Χάτζαρ της RB.

READ MORE

Αυτό είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα

Όταν γίνεται λόγος για την κινεζική αγορά αυτοκινήτου, οι περισσότεροι σκέφτονται μοντέλα όπως το Tesla Model...

Find us on X

Related articles

Latest articles