Η Pramac Racing Limited ανακοίνωσε την προσθήκη του Ross Brawn στο διοικητικό της συμβούλιο, αναθέτοντάς του παράλληλα και καθήκοντα στρατηγικού συμβούλου του διευθυντή της ομάδας, Paolo Campinoti. Ο Brawn διαθέτει εμπειρία άνω των 40 ετών στη F1, με θητεία ως τεχνικός διευθυντής στις Benetton και Ferrari, ως διευθυντής της ομάδας της Honda και στη συνέχεια της δικής του BrawnGP με οδηγό τον Jenson Button, ενώ από το 2017 έως και το 2022 κατείχε τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και αγωνιστικού και τεχνικού διευθυντή της Formula One Management.
Η μετακίνηση πρώην στελεχών της F1 προς το MotoGP συνεχίζεται, σε μια τάση που δεν στερείται ενδιαφέροντος αλλά απαιτεί και προσεκτική αξιολόγηση. Από τον χώρο των τεσσάρων τροχών προέρχεται ο Massimo Rivola της Aprilia, ο Guenther Steiner που μόλις απέκτησε την ομάδα Tech3, καθώς και ο Davide Brivio, ο οποίος μετά την αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP μετακινήθηκε ως αγωνιστικός διευθυντής στην Alpine F1 Team, πριν επιστρέψει στους δύο τροχούς για λογαριασμό της Trackhouse Racing και, όπως φημολογείται, σύντομα της εργοστασιακής Honda HRC.
Θεωρητικά, η ενίσχυση με στελέχη από διαφορετικό περιβάλλον μπορεί να φέρει νέες ιδέες και τεχνογνωσία, αν και η προσαρμογή τους στο MotoGP δεν είναι αυτονόητη. Στην περίπτωση της Aprilia και του Rivola, πάντως, τα αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικά, με την ιταλική εταιρεία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κυρίαρχη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Σε αυτή τη λογική φαίνεται πιθανό να κινείται και η Pramac Racing, καθώς στη μακρά πορεία του Brawn στη F1 οι ομάδες του έχουν κατακτήσει 22 τίτλους, 11 Οδηγών και 11 Κατασκευαστών.
