CARSNEWS
WORLD

Επίσημο: Νέα Porsche 911 992 Cabriolet [video]

Καλά νέα για όσους θέλουν να αλλάξουν την 911 Cabriolet πριν από την επιστροφή των ηλιόλουστων ημερών! Η «ανοιγόμενη» παραλλαγή της 911 992 είναι ήδη έτοιμη και ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη.

Η νέα 911 Cabriolet είναι εφοδιασμένη με μαλακή, υφασμάτινη οροφή που διαθέτει γυάλινο πίσω παράθυρο. Χάρη σε έναν καλοσχεδιασμένο μηχανισμό, χρειάζονται μόνο 12 δευτερόλεπτα για να απολαύσεις την ύπαιθρο. Η λειτουργία της μπορεί να γίνει και εν κινήσει, μέχρι τα 50 km/h. Επιπλέον, ένα μικρός ηλεκτρικός ανεμοθώρακας συμβάλλει στη μείωση του στροβιλισμού του αέρα πίσω από το σβέρκο σου.

Porsche 911 992 Cabriolet

Όσον αφορά το look, εκτός από την οροφή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την κουπέ -λογικό. Η γενιά 992 μπορεί να αναγνωριστεί από τις εμπρός εισαγωγές αέρα που σχηματίζουν ένα μοναδικό σύνολο, την κόκκινη λωρίδα LED πίσω, πάνω από το αναγραφή «Porsche», ή ακόμα και από την πινακίδα κυκλοφορίας, σε χαμηλή θέση, ανάμεσα στις εξατμίσεις. Στο εσωτερικό της 911 992 Cabriolet, το ταμπλό μετασχηματίζεται, με μια μεγάλη οθόνης αφής με διαγώνιο 10,9 ίντσες.

Porsche 911 992 Cabriolet

Όπως και στην κουπέ, μόνο ένας κινητήρας βρίσκεται στο πρόγραμμα του λανσαρίσματος. Πρόκειται για το 6κύλινδρο μπόξερ των 450 PS και 54 kgm που εφοδιάζει την πισωκίνητη Carrera S και την τετρακίνητη 4S. Ένα μπλοκ που συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, οκτώ ταχυτήτων. Ο συνδυασμός αυτός δίνει επίδοση 3,9” για το σπριντ των 0-100 km/h στην Carrera S και ένα δέκατο λιγότερο, στα 3,8”, για τη 4S. Σε περίπτωση δε που το αυτοκίνητο διαθέτει το πακέτο Sport Chrono, κερδίζεις από δύο δέκατα σε αμφότερα τα μοντέλα. Η τελική των αυτοκινήτων είναι 306 και 304 km/h αντίστοιχα.

Porsche 911 992 Cabriolet

Η Porsche επισημαίνει στο επίσημο δελτίο Τύπου ότι η επανατοποθέτηση της ανάρτησης του κινητήρα έχει βελτιώσει τη στρεπτική ακαμψία. Για πρώτη φορά σε 911 Cabriolet μπορείς να επιλέξεις το σπορ σασί με τις ενεργές αναρτήσεις PASM. Και εξ όσων υποστηρίζει η Porsche, το κράτημα έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με πιο σφιχτές και μικρότερων διαδρομών αναρτήσεις, αλλά και από τις πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές.

Porsche 911 992 Cabriolet

Τιμή δεν έχουμε ακόμη για την ελληνική αγορά, αλλά σαφώς αυτή θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, αν λάβουμε υπόψη την τιμή στη Γερμανία. Η Porsche ανακοίνωσε ότι στην εγχώρια αγορά μια Carrera S κοστίζει €136.655 και μια 4S €144.575. Με άλλα λόγια πάνω από 14.000 ευρώ ακριβότερη από την αντίστοιχη κουπέ. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών/ποδηλάτη, κάμερα οπισθοπορείας, ακόμη και σύστημα Wet Mode: Όταν το αυτοκίνητο ανιχνεύει υγρό οδόστρωμα, προετοιμάζει τα συστήματα ESP και ΤC για ταχύτερη επέμβαση.

Related Articles

Επίσημο: Volkswagen T-Roc Cabriolet

cars

Volkswagen: Ανασχεδιασμός του California

cars

Πώς η Bugatti έχασε έναν πελάτη εξαιτίας της οροφής της Veyron [video]

cars

Test drive: Škoda Scala 1.0 TSI 115 PS

cars

Ένα Hudson Coupe με 647 PS από την Icon

cars

Τι δουλειά έχει μια Porsche 550 Spyder στο μουσείο της Mercedes-Benz;

cars

Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale [video]

cars

Η VW αυξάνει τους στόχους της σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Έρχεται το Hyundai Tucson N Line

cars